JuventusVélemény

Juventus: Ronaldoék újra Bajnokok Ligája esélyesek.

A Juventus sokat változott a nyáron, ebben a cikkben a klub jelenlegi helyzetét vesszük végig.

Kezdjük is rögtön az edző váltással. A szezon végén Allegri távozott és kisebb húza-vona után Sarri érkezett. Ez egyben paradigma váltást is jelent a csapatnál, hiszen Allegrinél minden a stabilitás volt: az egész csapatnak védekeznie kell, fizikálisan uralni a meccset. Míg Sarri inkább támadó szellemű, Ő is kontrollálni próbálja az ellenfelet, de ezt a nagy labdabirtoklással éri el.

Tavaly kevés igazi gála meccse volt a csapatnak, a következő szezonban sokkal látványosabbak lesznek a Juve meccsei.

Kapusok

Wojciech Szczesny marad a kezdő kapus. Buffon távozása után remekül vette át az első számú kapus posztját. Nincs is ok a váltásra.
Buffon visszatért, a padról aranyat érhet a veterán tapasztalata és bármikor be tud szállni játszani is.
Perin valószínűleg távozik.

Hátvédek

Cancelo – Bonucci – Chiellini – Alex Sandro tavalyi kezdőt keveset fogjuk a pályán látni. Egyrészt a hírek szerint a portugál jobb szélső távozhat és a helyére jobban védekező, támadásban opciót keres a klub (Trippier).
Olaszországban ez a belső hátvéd sor még mindig az egyik legjobbnak számít, de azért Európában már azért látszik, hogy Bonucci leszálló ágba került (még ha nem is meredekbe) és a kapitány se lesz fiatalabb. Így nem véletlen, hogy De Ligt érkezése szinte 100% (mondjuk Raiola bármikor rám cáfolhat). Ott van még Rugani is, akit Sarri többször is megpróbált leigazolni.
Mattia De Sciglio mindkét szélre jó csere és a bal szélre leigazolták a rendkívül tehetséges Pellegrinit.

De Ligt érkezésével a Juventus védelme Európa egyik legerősebbe lesz, nélküle sincs egyelőre komoly probléma.

Középpálya

Itt a leglátványosabb a változás. Allegri Pjanicot verőlegényekkel vette körbe. Szerintem a Bajnokok Ligája álom a középpályán hiányzó kreativitás miatt ment el. Kell, hogy kiszámítatlan, váratlan legyen a támadás szervezés.
A nyáron a Juventus leigazolta ingyen az Arsenalból Ramseyt és a PSG-ből Rabiot-ot is. Óriási húzások. Kb hasonlónak érzem, mint a Liverpool tavalyi nyárát.
Mindkét játékos remekül támad és védekezik. Óriási problémákat tudnak okozni az ellenfeleknek, így Pjanic is könnyedebben tud majd szervezni.
Az is elképzelhető, hogy Ramsey nem mindig Pjanic mellett játszik majd a jobb oldali középpályásnak, hanem előremegy irányítónak. Ebben az esetben Can kaphat helyet, akinek játéka extra stabilitást hozhat.
Amikor Pjanic pihen akkor Bentancur be tud ugrani.
Itt van még Matuidi, Khedira viszont náluk kérdés meddig. Sarri nem a rotációról híres a középpályán valószínűleg 4, nagyon max 5 játékos fog komolyabb perceket kapni.

Sarri minőségi középpályát kapott, ami illeszkedik a játékstílusához. Ez a csapatrész bárkivel felveszi a versenyt Európában.

Támadók

Cristiano Ronaldo, Dybala, D. Costa, Bernardeschi, Mandzukic, Kean, a visszatérő Higauin. Papíron nagy szép sor. Itt fel lesz adva a lecke Sarrinak. Nevek alapján nagyon jó sor, de igazából Allegrinek ráment egy éve, hogy megtalálja a megfelelő játékos társakat Ronaldo mellé. Ebből a csapatrészből is biztosan lesz távozó és nem biztos, hogy csak a nagy fizetéssel rendelkező Higauin.

Voltak hírek arról, hogy CR7-ből CR9 lesz. Ami egy működő képes ötlet lehet az erősen feljavított középpályával.

Szczesny – Trippier?, De Ligt?, Chiellini (Bonucci), Alex Sandro – Can, Pjanic, Rabiot – Ramsey – Ronaldo, Dybala

Ezzel csak az a problémám, hogy a keretben ehez túl sok szélső van. Talán ez a formáció jobban illene:

Szczesny – Trippier?, De Ligt?, Chiellini (Bonucci), Alex Sandro – Ramsey, Pjanic, Rabiot – Ronaldo, Dybala, Bernardeschi (D. Costa)

Összegzés

Paraticiék óriásit dolgoztak az elmúlt egy évben és megkapta Ronaldo azt a csapatot, amivel reális esély van a Bajnokok Ligája győzelemre.
Sarrinak könnyebb helyzete lesz Olaszországban, mint volt Angliában. Hazai bajnokságot ezzel a kerettel főlényesen nyerniük kell, így beleférhet az is, hogy kulcsjátékosait akár csapágyasra is hajtja.