Uncategorized

Copa America: Peru Chilét is kiütötte – összefoglaló

Ma hajnali 2:30-kor kezdetét vette a Copa America másik elődöntő mérkőzése is, ahol Chile meglepetésre kikapott Perutól (0:3).

Peru a legjobb harmadikként jutott tovább 4 ponttal a Copa America A csoportjából. Senki sem gondolta volna se akkor, se a kontinenstorna előtt, hogy egyenesen a döntőig menetelnek. Még is megtették, a negyeddöntőben Uruguayt ejtették ki tizenegyesekkel (0:0 után büntetőkkel 5:4), majd most Chilet darálták be.

Már a 21. percben előnybe került Peru, Carillo lőtte be a labdát a 16-oson belülre, amit Edison Flores pofozott be a hálóba (1:0). Ezután Chile percei következtek, az egyenlítést még sem sikerült kivívniuk. Majd a 38. percben Yoshimar Yotun a chileiek hibáját kihasználva meg is duplázta a csapata előnyét (2:0).

A második félidő elején Chile rögtön szépíthetett volna, azonban Eduardo Vargas kihagyta a büntetőjét (46′). Majd rá 4 percre az első gólszerzőjének, Edison Floresnek sérülés miatt el kellett hagynia a pályát, a helyére Christofer Gonzales érkezett. Ezután mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de sokáig nem született gól. A perui válogatott edzője újfent foghatta a fejét, Andre Carrillonak, az első gól előkészítőjének is el kellett hagynia a pályát. A sérült játékos helyére Andy Polo érkezett (71′). Ezután Chile vette át a mérkőzés irányítását, de sem Vargasnak, sem Sancheznek nem sikerült kihasználnia a helyzetét. Majd a 91. percben Peru bepofozta a 3. gólt is Paolo Guerrero révén. Az utolsó percekre is maradtak még izgalmak, Chile ismét büntetőt kapott, de az Eduardo Vargas megint csak kihagyta. Mondhatni Vargas lábában maradt a továbbjutás, egymaga eldönthette volna a mérkőzést, de se a két büntetőt, se a többi helyzetét nem tudta értékesíteni a mai napon.

Peru megérdemelten jutott a döntőbe, de kicsit keserédes lehet számukra ez a győzelem. Két fontos középpályásukat is elveszítették, így igazán nehéz dolguk lesz a házigazda brazilok ellen.

Képek a mérkőzésről:

A döntőre vasárnap kerül sor 22:00-kor Brazília és Peru között. Érdemes visszanéznetek, mert a döntőről is hasonló beszámolóval érkezünk majd, képekkel és összefoglaló videóval dúsítva. Illetve ma felkerül a Copa America döntőre szánt nyereményjátékunk is facebookra. Addig is további szép napot és kellemes nyarat! 🙂

Ha érdekelnek a további össszefoglalók, itt megtalálod őket.