Bundesliga

Dortmund: 21 évesen visszavonul a tehetség

Közel három évvel horrorsérülése után bejelentette visszavonulását Dario Scuderi, a Borussia Dortmund fiatal szélsőhátvédje.

A most 21 éves Scuderi 2009-ben csatlakozott a Dortmund utánpótlásához, mindössze 11 évesen. Többek között Felix Passlack és Jacob Bruun Larsen csapattársaként német bajnoki címet is nyert a Borussia U19-es csapatával. Az akkor az első csapatot edző Thomas Tuchel közelről figyelte a fiatal jobbhátvédet, akit sokoldalúsága miatt nagyra tartott.

Ekkor jött 2016 szeptember 14-e. A Dortmund ifije a Legia Varsó ellen játszott ifjúsági BL-meccset, melyen Scuderi eszméletlenül súlyos térdsérülést szenvedett, miután a stoplijai leragadtak a pályán, és kifordult a térde.

Michael Strobel professzor, a játékos orvosa az elképzelhető legrosszabb sérülésnek nevezte. A fiatalnak a létező összes szalag elszakadt a térdében, ugyanígy az izmok is leszakadtak a helyükről, valamint a porcok is károsodtak.
Scuderi ennek ellenére nem adta fel álmát, hogy profi futballista legyen. Kilenc műtét után a tavalyi szezon végén vissza is tudott térni egy U23-as meccsen. A Borussia U23-as csapatába csereként beállt egy barátságos meccsen. Ezután, 967 nappal sérülését követően újra keretbe került egy tétmérkőzésen is.

A Dortmund minden esetre a fiatal olasz mellett maradt, és anyagilag támogatta a tanulmányait, hogy adott esetben a sporton kívül is el tudjon helyezkedni sportmenedzserként. Tegnap azonban Scuderi bejelentette, hogy az egészségének az lesz a legjobb, ha feladja álmát, és visszavonul.

Erős idegzetűeknek csatoltam egy képet Scuderi horrorsérüléséről a Dortmund-Varsó ifi-BL-mérkőzésról: