Átigazolási HírekManchester UnitedPremier League

Manchester United: Solskjear méltatja az új klubmodellt

A jelentések szerint a Manchester United gárdája közel jár Aaron Wan-Bissaka megszerzéséhez. A Chrystal Palace játékosáért a hírek szerint 50 millió Fontot szánnak, amivel beállítaná Kyle Walker rekordját, mint minden idők legdrágább jobbhátvédje. A transzfer emellett mást is jelenthet.

Mivel a Manchester United nem tud Bajnokok Ligája-indulást nyújtani az új játékosoknak, Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző szerint már utat fognak járni. A drága sztárjtékosok üldözése helyett olyan fiatalokat igazolnának, akik náluk teljesedhetnek ki.

Ez az eset igaz Daniel Jamesre, valamint Wan-Bissakára is, a hírek szerint pedig folytatásra is lehet számítani. Bruno Fernandes, Youri Tielemans és Harry Maguire neve mind előkerült a hírekben, bár utóbbi neve a városi rivális Citynél is komolyan felmerült.

Az évek alatt ez a stratégia sikeresnek bizonyult, amit a norvég vezetőedző is lenyilatkozott:
„Természetesen a Bajnokok Ligája csábítása fontos. Fontos lehet néhány játékosnak, de ahhoz, hogy a Manchester United csapatánál játssz, tudnod kell, hogy ha aláírsz egy 4, vagy 5 éves szerződést, akkor fogsz játszani a Bajnokok Ligájában.”-nyilatkozta Solskjaer.

„Ez a nyár azokról a játékosokról fog szólni, akik sok évik itt játszhatnak. Nem hiszem, hogy valaha is egy kész játékosokat igazoló klub voltunk. Ronaldot sem készen vettük, ahogy Rooneyt sem. Rengeteg játékos idejött, és szupersztárrá vált. Mindig az lesz a modellünk, hogy játékosokat fejlesszünk, mert nekünk van a legjobb stábunk, legjobb környezetünk és a legjobb szurkolóink.”-méltatta a régi-új stratégiát.

Amennyiben az új igazolások valóban Ronaldo és Rooney mértékű hatást váltanak ki, komoly esélye lesz a csapatnak visszatérni a BL-be. Főleg annak tudatában, hogy a Chelsea nem igazolhat, az Arsenal pedig limitált pénzforrásokkal rendelkezik.

Forrás: football.london