Serie AAC Milan

Giampaolo szerint a Milannak időre van szüksége, hogy teljesítse a kihívásokat

A Milan 6 éve került legutoljára az első 4 közé, de az új edző jó irányba szeretné terelni a csapatát.

Giampaolo, a csapat dicsőségét akarja visszahozni. Az egykori Sampdoria edzőt ezen a héten erősítették meg Gattuso utódjaként, aki az elmúlt hónapban magától hagyta el a San Siro-t, mert nem sikerült elérni a BL-t érő helyet.

A lelkes edző feladta, a Milan pedig 2013 óta nem került bele az első 4 helyezett egyikébe sem.

„A Milan egy olyan történelmi klub volt, amely mindig a labdarúgás és az esztétika szépségét kereste az eredmény mellett.” – Mondta Giampaolo a Milan hivatalos honlapjának.

„Nem vagyok eléggé ambiciózus ahhoz, hogy összehasonlítsam magam a Milan múltjával. Ez egy nagy küldetés lesz. Lenyűgöző focit kell felmutatnunk és meccseket nyernünk.”

A Milan nem az egyetlen klub a top csapatok közül a Serie A-ban, akik edzőt váltottak. A Juve, az Inter és a Roma is új edzőt talált.

Giampaolo elvárja a játékosaitól, hogy felvegyék a versenyt, a Sarri által vezetett Juventus-szal, vagy a Conte által irányított Inter-rel.

„Azt hiszem, Sarrival és Conteval a Juventus és az Inter is versenyképesebb lesz mint az előző szezonban.

„Sok csapat mentalitása is megváltozott, bele értve a kisebb klubokat is, akik most eléggé ambiciózusak ahhoz, hogy San Siróba menjenek és támadjanak.” – Fejezte be ezzel a Mondattal a tréner.

Giampaolo szerint idő kell a Milannak, hogy a kihívásokat teljesítse.

Hozzátette: „Sokat dolgoztam. Ez a lehetőség, egy fantasztikus esély!”