Uncategorized

Copa America: Bolívia – Venezuela, Peru – Brazília

Lezajlott a Copa America A csoportjának 3. fordulója is. Brazília lehengerlő győzelemmel vívta ki a csoportelsőséget, míg Venezuela győzelmével biztos továbbjutó csoport 2-ként.

A Brazilok 5:0-ás győzelmének Messiék is örülhetnek, ugyanis így az A csoport 3. helyezettje, Peru 4 ponttal, -3-as gólaránnyal áll. Ha Argentínának [akik jelenleg 1 ponttal és -2-es gólaránnyal állnak] sikerül megnyernie utolsó mérkőzését Katar ellen, akkor csoport 3-ként biztos továbbjutók lesznek. Ugyanis a 2 legjobb [az összesen 3-ból] csoport 3. is továbbjut a Copa America negyeddöntőjébe.

Boliívia – Venezuela:

Venezuela nem bízta a véletlenre a továbbjutást, már a 2. percben megszerezte a vezetést Machis góljával, majd az 55. percben szintén Machis növelte 2:0-ra az előnyüket. Igaz a 82. percben még szépített Bolívia Justiniano révén, de Venezuela ismét betalált, Martinez volt aki beállította be a végeredményt a 87. percben (3:1).

Peru – Brazília:

Brazília se tétovázott, fél óra után már 3:0-ra vezettek. Előbb Casemiro talált be (12′), őt követte Firmino (19′) és végül Everton (32′). A második félidőt is lendületesen kezdték a brazilok, Dani Alves találatával (53′) már 4:0 volt az állás. Majd a mérkőzés végén Willian begyötörte az 5.-et is (90′). Még az is belefért a Selecaonak, hogy Gabriel Jesus révén kihagyjanak egy büntetőt a 93. percben.

Ha érdekelnek a korábbi összefoglalók is, itt megnézheted őket.