Uncategorized

Biglia keményen kritizálta Sampaolit a tavalyi VB kudarcért

Lucas Biglia, aki már visszavonult az argentin válogatottól, elárulta mi vezetett a 2018-as Oroszországi kudarchoz. Szerinte az volt az ok, hogy az akkori szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli munka módszerei és a keret nem tudta megérteni az ötleteit.

„Minden áron ránk akart erőltetni egy olyan játék rendszert (3-4-3), amit ennyi idő alatt nem tudtuk begyakorolni. Kipróbáltuk Brazília és Singapore ellen is, de egyáltalán nem voltunk magabiztosak benne, és tulajdonképpen csak kétségeket és problémákat okozott.” -kezdte a középpályás a TyC Sportsnak adott interjúját.

Aztán elárulta, hogy miről volt szó azon a híres megbeszélésen a torna közepén:
„Tovább beszélgettünk a játékrendszerről Barcelonában, de ott nem játszottunk felkészülési meccset, így nem tudtunk gyakorolni.
Horvátország ellen a tornán komolyan szenvedtünk vele élesben. Nigéria eredményeivel lehetőségünk nyílt a továbbjutásra, így összehívtunk egy rendkívüli megbeszélést, ahol azt mondtuk: Jorge, csináljunk egyszerű dolgokat, mert ez nem működik. Egyszerűen nem illett a kerethez.”

Biglia viszont dicsérte is Sampaolit a megbeszélésre adott reakciója miatt: „Ami Oroszországban történt nem változtatja meg a véleményemet róla, Ő egy remek edző. Jól viselte és hálás volt az őszinteségünkért, majd együtt megkerestük a megoldást.
Az ilyen teljesen normális egy csapaton belül.”