AS RomaSerie A

Totti alaposan nekiment a Roma vezetésének

Mint ismert, Francesco Totti 30 év után hagyja el végleg a Roma kötelékét. Azt a klubot, amit gyerekkora óta hűségesen szolgált, és soha nem viselte más csapat mezét. Az elválás azonban nem sikerült békésen, ennek apropóján a legendás játékos valóságos rage-nyilatkozatot tett a sajtó előtt.

A Calciomercato újságírója alaposan feljegyezte az elhangzottakat:

Totti a szakítás okairól

Ki a felelős a szakításért: „Soha nem avattak be a technikai projektbe, soha nem kérték, hogy mondjam el a véleményemet. Ott volt az első év, a másodikban már tudtam, mit akarok csinálni, de soha nem segítettük egymást. Ismerték a szándékaimat, de soha nem fogadták el az ötleteimet. Mindenből kizártak.”-válaszolta Totti.

Mit mondasz a római embereknek?: „A római embereknek csak köszönetet kell mondanom azért, ahogy kezeltek. Van köztünk egy közös tisztelet a pályán, és amellett is, szóval azt tudom mondani, továbbra is támogassák a Romát. Elszomorít, hogy csalódottnak látom őket, a szeretetük soha nem érhet véget. Kívülről azt mondhatom, hogy lehetetlen Tottit Rómán kívül látni. Más úton fogok járni, de ha úgy adódik, hogy újra kereszteződik az utunk, készen fogok állni.”-nyilatkozta a klublegenda meghatóan.

Egy de-romanizáció megy éppen végbe? Te és De Rossi is távoztatok: „Néhány embernek volt egy fix gondolata, hogy el kell távolítani a rómaiakat a Romától. Egy gondolat, amit valójában meg is valósítottak. 8 évig próbálkoztak, amióta az amerikaiak bejöttek. Félreállítottak minket, és ahogy teltek az évek, minden tekintetben megpróbálták megtenni.”-háborodott fel Totti.

Mi a Roma jövője?: „Meghoztak olyan döntéseket, hogy a jobb játékosokat eladják, hogy bevételt szerezzenek június 30.-ára. Így könnyű megoldani a Fair Play-vel kapcsolatos problémákat. Viszont átláthatónak kell lennünk a szurkolókkal szemben. Mindig mondtam a vezetőknek: mondjátok elaz embereknek az igazat! Egy éve azt mondtam, a Roma legfeljebb a negyedik helyen végezhet, erre azt mondták, inkompetens vagyok és hogy a játékosokról és a szurkolókról álmodom. Ha az emberek ingerültek akarnak lenni, ez egyszerű. Az igazság azonban mindig kidolgozhatatlan. Hozzászoktam, hogy elmondom az igazat, úgyhogy itt nem maradhatok.”-zárta a sajtóeseményen.

Totti nagyon súlyos vádakkal illette a Roma vezetőségét, ami velószínűleg komoly engedetlenséget robbanthat ki a szurkolók között.