InterSerie A

Icardi körül áll a bál: Beperelné az Intert

Az olasz La Repubblica értesülései szerint Mauro Icardi, az Internazionale csatára jogi lépéseket készít elő munkaadója ellen. Az ok: munkahelyi kirekesztés.

Icardi informálva lett a klub részéről, hogy a továbbiakban nem szerepel a tervek között, Antonio Conte pedig nem szeretné, ha jelen lenne az előszezon alatti edzőtáborban. Az argentin csatár visszautasított különböző ajánlatokat, mivel maradni szeretne az Internél, vagy legalább a Juventushoz igazolni.

A római lap értesülései szerint Icardi és felesége, Wanda Nara jogi lépéseket készítenek elő a klub ellen. Jogi értelemben véve munkahelyi kirekesztés és elkülönítés miatt. Ha a játékos valóban arra kényszerül, hogy csapattársaitól külön készüljön, akkor jó esélyei vannak a per megnyerésére. Az olasz futballban ugyanis létezik egy precedens az esetre. Goran Pandev ugyanilyen indokkal perelte be a Laziot, ami végül idő előtti szerződésbontással végződött. Ugyanez az eset történhet Icardival is, így szabadúszóvá válna annak ellenére, hogy szerződése 2021-ig szól. Egy ilyen forgatókönyv sokként érné az Intert, mivel ingyen távozna tőlük legértékesebb játékosuk.

Habár az argentin csatár mindig problémás személyiség volt, a dolgok ott fajultak el, mikor a klub megfosztotta a kapitányi karszalagjától. Ezután térdsérülésre hivatkozva Icardi hónapokig nem edzett, annak ellenére, hogy a tesztek minimális jelentőséget tulajdonítottak neki.

Forrás: Football-italia