UncategorizedÁtigazolási HírekBundesliga

Breaking: Hummels közel a visszatéréshez Dortmundba

Izgalmas sztorival állt elő a Bild és a Sport Bild is. A német lapok úgy értesültek, hogy Mats Hummels visszaszerzéséről már tárgyalásokat folytat egykori klubja, a Borussia Dortmund.

A világbajnok középhátvéd 3 éve csapatkapitányként igazolt a Bayern Münchenhez, magára haragítva ezzel a Dortmund szurkolóit, egy visszatérés pedig elképzelhetetlennek tűnt. Ennek ellenére most azok a hírek jelentek meg, hogy talán mégis lehetséges.

A Bild szerint a fekete-sárgák már hivatalosan is értesítették a bajorokat, hogy érdeklődnek Hummels iránt, akik informálták a trénert. Niko Kovac a jelek szerint nem tart igényt a veteránra, így valóban elhagyhatja a Bayernt. A két klub között már zajlottak konkrét tárgyalások, a feltételezett átigazolási díj pedig 15-20 millió Euró között lehet. A játékos szerződése 2021-ig él.

Niko Kovac alatt Hummels stabil kezdőnek számított Niklas Süle mellett, a világbajnok azonban sokat szenvedett, főleg ősszel, érezhetően visszaesett a teljesítménye a korábbi évekhez képest. A Bayern München már bejelentette Benjamin Pavard és Lucas Henandez leigazolását, Niklas Süle pedig a klub egyik nagy értéke, így nagy az esélye, hogy Hummels nem jut majd rendszeres játéklehetőséghez. Ezt Dortmundban valószínűleg megkapná. A Borussiánál számítani lehet egy tapasztalt középhátvéd érkezésére, aki magabiztosan teljesít nyomás alatt is. A védelem tapasztalatlansága konkrétan a Dortmund bajnoki címébe került. Tegnap még Laurent Koscielny nevét lehetett olvasni, így biztosra vehető, hogy igazolnak hátvédet.

A nagy kérdés, hogy Hummels mit akar. Ő maga is elgondolkozott már a váltáson, azonban Dortmundban bele kellene mennie egy jelentősebb fizetéscsökkentésbe. Jelenleg Münchenben évi 12 millió Eurót tesz zsebre, míg a Borussiánál Marco Reus a maga 10 milliójával számít a legjobban fizetett játékosnak. A Bild szerint a veterán védőnek valamivel 10 millió alatt kellene beérnie.

Frissítés: A német Sky Sport is megerősítette a híreket. Ők egyenesen úgy fogalmaznak, hogy a játékos már egészen közel áll a visszatéréshez.

Forrás: Bild