Serie A

Fiorentina: Hivatalosan is lezárult az adásvétel

Immár hivatalos, hogy az olasz élvonalban szereplő ACF Fiorentina csapatánál lezárult a tulajdonosváltás. A klubot az olasz-amerikai üzletember, Rocco Commisso vásárolta meg.

Commisso, akit tavaly ilyenkor még a Milan megvételével is komolyan kacérkodott, 160-170 millió Euró körüli összeget fizetett a Fiorentina tulajdonjogáért. Az újdonsült tulajdonos elárulta, hogy már három éve dolgozott az üzleten.

„Mindig nagy rajongója voltam az olasz futballnak, és nincsenek szavak, amivel leírható lenne, mennyire megtisztelve érzem magam, hogy egy olyan legendás klub történelmének következő fejezetét írhatom, mint a Fiorentina.”-nyilatkozta a 69 éves olasz-amerikai.

„Firenze úgy ismert az egész világon, mint a város, ami az olasz kultúra legjobbját képviseli. Ebben a három évben, mikor tárgyaltam a klub megvételéről, mélyen mgértettem, mennyire fontos a Viola a városnak és a szurkolóknak. Szeretném megköszönni a Della Valle családnak a Fiorentina működtetésével töltött 17 évet. Diego és Andrea nagy köszönetet érdemelnek, hogy megmentették a klubot a pénzügyi összeomlástól. Egy olyan megoldást hagynak hátra, amire lehet építkezni.”

Commisso az Egyesült Államok ötödik legnagyobb kábeltévé-vállalatának a tulajdonosa, valamint a New York Cosmos futballcsapaté is. A calabriai születésű üzletember gyerekként költözött Amerikába, és a Forbes 500 leggazdagabb amerikairól készített listájának a tagja.

Az üzletember, ahogy már említettem, egy éve ajánlatot tett Jonghong Li-nek a Milan megvételére is, de a kínai az ajánlatot elutasította. A dolog pikantériája, hogy hetekkel később csődbe ment, és a Rossoneri átkerült az Elliot Management kezébe.

Ahogy Commisso is említette, a Della Valle testvérpár 2002-ben vette át a Fiorentinát, megmentve őket a csődtől.