Serie AVélemény

Serie A erő sorrend 5 forduló után

Nézzük, hogy áll az erő sorrend a BL és az EL helyekért, 5 forduló után:

Juventus

A Juve első helye nem meglepő és nem hiszem, hogy szezon közben csúszni fognak lefelé. A cserepadjukon is olyan játékosok ülnek, akik akár a Napoliban is meghatározóak lennének. Bármilyen helyzetre reagálni tudnak. Ami viszont még félelmetesebbé teszi őket, hogy eddig 1-2-es fokozatban döcögnek és így is kilógnak a mezőnyből.

Napoli 

Második alkalommal teszem Őket a második helyre, de teljesen megérdemlik, lassan itt az ideje megkövetnem magam és elismerni, hogy hiba volt még leírni Carlót. A szezon még csak most indult, jön majd az igazi hajtás, de ez eddig jól néz ki.

Lazio

Talán meglepő, de a szezon eleji két vereség után összeszedték magukat és ha nem is várja tőlük senki, hogy a Juve kihívói legyenek, akkor is szépen teszik a dolgukat és nagyon masszív csapat lettek.

Inter

Ebben még benne van a borzalmas szezon kezdet, bár most már gyűjtik a pontokat, azért a vihar felhők nem vonultak el. Ahhoz képest, hogy ezzel a kerettel hol kéne lenniük, nagyon messze járnak tőle. Spalletti megnyugodhat a két utolsó perces győzelemmel, de még rengeteg dolgot helyre kell tenni.

Fiorentina

Kénytelen vagyok róluk beszélni. Nem raktam Őket sose a top 6-ba de az állandó jó teljesítményükkel meggyőztek és ha a Róma illetve a Milan tovább bukdácsol, akkor elvihetik legalább az egyik EL helyet, de akár felfelé is nézegethetnek. Itt játszik a legizgalmasabb fiatal csatár páros Chiesa és Simeone személyében, de a csapat nem csak belőlük áll, ők tényleg a nagy betűs CSAPAT.

Milan

Többet várnék tőlük. Az Ő pechjük, hogy a mérkőzéseket nem 60 percig játsszák. Náluk a legkisebb probléma, hogy csak „annyi” a bajuk, nem tudják lezárni a mérkőzéseket, de ezen a mentális blokkon a nagyon nehéz átlépni. Játékban jók, látszik, hogy menne, de ahogy eljön a 60. perc teljesen más arcát mutatja a társaság. Pedig tavaly óta Gattuso elvileg komolyan figyel az erőnlétre.

Roma 

Na itt van baj rendesen! Főleg amikor az edző azt nyilatkozza a sajtónak, hogy nem a megfelelő taktikát, hanem először a megfelelő játékosokat kéne megtalálnia. Nem biztos, hogy Di Francesco sokáig marad a kis padon, de a kialakult helyzet nem az Ő hibája. Már nyáron sejteni lehetett és végül teljesen beigazolódott, hogy Nainggolan és Alisson eladása és „tesco gazdaságos” pótlásuk óriási baklövés. A védekezés szinte megszűnt, középpályáról jelenleg felesleges beszélni és egy Dzeko nem csinál nyarat.
Szerintem itt edző váltás lesz a közel jövőben és minél tovább húzzák annál biztosabb, hogy rámegy nekik az egész szezon.

A 10. forduló után megint jövök majd egy erő sorrendre és érdekes lesz látni, hogyan változtak az erőviszonyok.