Kvíz: Mennyire ismered a Magyar gasztronómiát?
Tudod mivel főztek régen olaj helyett, vagy mennyi halat eszik egy átlagos magyar? Lássuk, sikerül-e mind a 10 magyar vonatkozású gasztronómia kvízkérdésre válaszolnod?
Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Hirdetés
A kukoricát a török megszállás alatt ismertük meg. Mi volt az akkoriban ismert neve, melyet évszázadokig használtunk?
Helyes!
Helytelen!
A sült hekk egyik kedvelt nyári strandételünk. De hol halásszák főként a hekket?
Helyes!
Helytelen!
Mire vezethető vissza, hogy a magyar konyhában annyi sertés húst és zsírt használunk?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Egy európai ember átlagosan évente 22–24 kg halat eszik meg. Míg Magyarországon ugyanez az éves adag mennyi?
Helyes!
Helytelen!
Mi a babcuspájz (babcsuszpájz)?
Helyes!
Helytelen!
Reggelire friss kovászos kenyér csemege szalonnával, hagymával és papramorgóval. De mi lehet az a papramorgó?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Mielőtt a napraforgóolajban való sütés teret hódított volna magának, nagyanyáink mivel sütöttek, főztek előszeretettel?
Helyes!
Helytelen!
Ezt a tortát 1884-ben alkotta meg egy magyar cukrászmester. Sisi, Magyarország királynéja 1885-ben kóstolta és olyannyira ízlett neki, hogy hamarosan Európa-szerte ismertté vált. Melyik torta volt ez?
Helyes!
Helytelen!
Melyik nem hungarikum?
Helyes!
Helytelen!
A három közül melyik az az étel amit sósan és édesen is fogyasztunk?
Helyes!
Helytelen!
Kvíz: Mennyire ismered a Magyar gasztronómiát?
Share your Results: