Kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!
A világ különböző pontjain a sajtok az ízek, a textúrák és az aromák elképesztő sokféleségét rejtik magukban, nem mellesleg a sajtkultúra a helyi tradíciók megőrzésének és átadásának fontos aspektusa is. Ebben a kvízben próbára teheted a tudásodat, felfedezheted a sajtok izgalmas világát és talán új kedvencedet is megtalálhatod!
Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Hirdetés
Készen állsz?
Képzeld el, hogy éppen egy ínycsiklandozó olasz ételt készítesz. Melyik népszerű sajtot reszelnéd a tetejére, hogy igazán karakteres legyen az íze?
Helyes!
Helytelen!
A ____ egy olyan gombafaj, amelyet főként a Camembert és Brie sajtok érleléséhez használnak, ugyanis a gombafaj telepei kemény, fehér kérget alkotnak rajtuk, na meg szuper karakteres ízt.
Helyes!
Helytelen!
A sajtkészítés egyik alapvető lépése a tej bizonyos hőfokig történő hirtelen felmelegítése, hogy a kórokozók elpusztuljanak belőle. Mi a folyamat szakszerű neve?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Melyik országnak köszönhetjük a Gruyère nevű sajtot?
Helyes!
Helytelen!
Mi az a ricotta?
Helyes!
Helytelen!
Kitalálod melyik sajtról van szó? Görögország nagy kedvence, egy sós vízben érlelt félkemény sajt, fehér színű és kissé morzsálódós állagú
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Ki volt a Camembert sajt névadója?
Helyes!
Helytelen!
Van, aki még a szaguktól is viszolyog, mások pedig odáig vannak a penészcsíkokkal díszített, karakteres ízűvilágú kéksajtokért. Az alábbiak közül melyik nem kéksajt?
Helyes!
Helytelen!
Mi a különbség a Brie és Camembert között?
Helyes!
Helytelen!
Számos fóbia létezik, így nem meglepő, ha van olyan állapot is, amikor valaki az imádott sajtoktól retteg. Hogy hívjuk ezt a fóbiát?
Helyes!
Helytelen!
Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!
Share your Results:
Jöhet a következő?