Általános KvízekGasztroKvízTesztTudáspróba

Kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!

A világ különböző pontjain a sajtok az ízek, a textúrák és az aromák elképesztő sokféleségét rejtik magukban, nem mellesleg a sajtkultúra a helyi tradíciók megőrzésének és átadásának fontos aspektusa is. Ebben a kvízben próbára teheted a tudásodat, felfedezheted a sajtok izgalmas világát és talán új kedvencedet is megtalálhatod!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

A sajtkészítés egyik alapvető lépése a tej bizonyos hőfokig történő hirtelen felmelegítése, hogy a kórokozók elpusztuljanak belőle. Mi a folyamat szakszerű neve?

Helyes! Helytelen!

Van, aki még a szaguktól is viszolyog, mások pedig odáig vannak a penészcsíkokkal díszített, karakteres ízűvilágú kéksajtokért. Az alábbiak közül melyik nem kéksajt?

Helyes! Helytelen!

Ki volt a Camembert sajt névadója?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Képzeld el, hogy éppen egy ínycsiklandozó olasz ételt készítesz. Melyik népszerű sajtot reszelnéd a tetejére, hogy igazán karakteres legyen az íze?

Helyes! Helytelen!

Mi az a ricotta?

Helyes! Helytelen!

A ____ egy olyan gombafaj, amelyet főként a Camembert és Brie sajtok érleléséhez használnak, ugyanis a gombafaj telepei kemény, fehér kérget alkotnak rajtuk, na meg szuper karakteres ízt.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mi a különbség a Brie és Camembert között?

Helyes! Helytelen!

Melyik országnak köszönhetjük a Gruyère nevű sajtot?

Helyes! Helytelen!

Számos fóbia létezik, így nem meglepő, ha van olyan állapot is, amikor valaki az imádott sajtoktól retteg. Hogy hívjuk ezt a fóbiát?

Helyes! Helytelen!

Kitalálod melyik sajtról van szó? Görögország nagy kedvence, egy sós vízben érlelt félkemény sajt, fehér színű és kissé morzsálódós állagú

Helyes! Helytelen!

Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!

Share your Results:

Jöhet a következő?