Általános KvízekKvízTudáspróbaTudomány

Kvíz: 10 érdekes kérdés a dinoszauruszokról. Neked mennyi sikerül?

Mennyire ismered a dinoszauruszokat? Teszteld a tudásod a kvízünkkel!

Ha élveztétek, ne felejtsétek el megosztani az eredményeteket barátaitokkal is!

Becenevem a "hal-gyík", óriási méretű vízi hüllő voltam, a korai triász és késő kréta időszakban éltem.

Hirdetés
Helyes! Helytelen!

Becenevem az "ősszárny", az első ismert madárnak tekintenek. Késő jura időszakban éltem. Különleges keveréke voltam hüllőknek és madaraknak. Hegyes fogakkal, hosszú csontos farokkal, tollakkal és szárnyszerű mellső végtagokkal rendelkeztem.

Helyes! Helytelen!

Becenevem a „hátgerinces gyík”, az eddig ismert legnagyobb húsevő voltam. Észak-Afrikában éltem a kréta időszakban. Vízben és szárazföldön egyaránt otthonosan mozogtam.

Helyes! Helytelen!

.

Becenevem a „jó anya gyík”, Montana területén éltem a késő kréta korban (a campaniai korszakban), mintegy 74 millió évvel ezelőtt. Növényevő voltam. Két és négy lábon egyaránt mozogtam. Védelmem a ragadozókkal szemben izmos farkam volt és az, hogy csordában éltünk.

Helyes! Helytelen!

Becenevem a 'hegyes gyík', a késő jura korban éltem Tanzániában, és a jóval ismertebb észak-amerikai Stegosaurus rokonságába tartoztam.

Helyes! Helytelen!

Becenevem a "fogatlan szárnyas" az egyik legismertebb őshüllő (repülő hüllő) voltam. Észak-Amerikában éltem a késő kréta korban. Nem voltak fogaim, többnyire halakkal táplálkoztam. A "Dinó Vonat" mesefilm sorozat főhőse/(i) is vagyok(/unk)

Helyes! Helytelen!

.

Becenevem a 'vastag fejű gyík'. A késő kréta korban éltem Észak-Amerikában. Két lábon jártam, rendkívül vastag koponyatető védte az agyam. Hosszú hátsó és rövid mellső lábakkal rendelkeztem.

Helyes! Helytelen!

Becenevem a "dupla gerenda" egy sauropoda, azaz hüllőlábú dinó voltam. Hosszú farkam 80 csigolyából állt (duplája más sauropodák farokcsigolyái számának) és hosszú nyakam 6 méter volt, valamint kicsi volt a fejem. A mai Észak-Amerika nyugati részén éltem a késő jura időszakban.

Helyes! Helytelen!

Becenevem a 'leguánfogú' dínó, nagyméretű, testes növényevő voltam. Négy és két lábon egyaránt tudtam mozogni. Késő jura kortól késő kréta korig éltem.

Helyes! Helytelen!

Becenevem a "jól páncélozott fejű". Legfőbb fegyverem egy közel 30 kilogrammos csontbuzogány volt a farkam végén.

Helyes! Helytelen!

A Nagy Dinoszaurusz kvíz. Kitalálod mind a 10-et?

Share your Results:

Ha érdekelnek további kvízek, itt megtalálod őket. Illetve csatlakozhatsz a facebook csoportunkhoz is.

Ha érdekel a Mezbazárral közös nyereményjátékunk, itt megtalálod a részleteket.

Képek forrása: pixabay