Uncategorized

Folytatódik a budafoki kaland

Újra meglepetést okozott a Budafoki MTE, mivel 1-1-es döntetlennel zárult az Újpest elleni mérkőzés, ezzel az újonc csapat a második helyre tört fel.

Még az otthon kicsikart Kisvárda elleni győzelem után sem volt egyértelmű, hogy tudja e folytatni a pontszerzést a dél-budai együttes.

A kezdeti bátortalan játék eredményeként Simon Krisztián szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Az első félidő nem hozott további történéseket, a Budafok pedig kaput találó lövés nélkül vonult az öltözőbe.

A második 45 percet már a vendégek kezdték jobban, az egyenlítésért küzdő együttes azonban sokáig még csak a kaput sem találta el.

Aztán a 63. percben beállt Zsóri Dániel egy jó helyről járó szabadrúgást csavart be 17 méterről, ezzel 1-1-re módosítva az állást.

Ezt követően természetesen az Újpestnél volt a labda, és Stieber Zoltán behozásával a támadójátékra helyeződött a hangsúly, a győztes gólt azonban nem sikerült megszerezni.

Az lefújás előtti másodpercekben aztán „kicsit” elgurult a gyógyszer, Zsóri Dániel és Ristevski akaszkodott össze (meghintve egy kis taposással Zsóri részéről), a játékvezető ezt egy-egy piros lappal jutalmazta.

Mit mutatnak a számok?

Játékvezetői szempontból egyáltalán nem volt könnyű mérkőzés, főleg újpesti oldalról jöttek a szabálytalanságok (20-9 a szabálytalanságok aránya a Budafok javára).

Az első félidőben az Újpest dominanciája egyértelmű volt, 5 lövésből 4 eltalálta a kaput, míg a vendégek csak egyszer próbálkoztak, azonban az is mellé ment. A második félidőt a vendégek uralták, ezt a statisztikák is alátámasztják, 5 lövésből 3 kaput talált, míg az Újpest 4 próbálkozásából egy sem találta el a kaput.

Mit jelent ez a tabellában?

Mindkét csapat fej-fej mellett áll, még a gólkülönbségük is ugyanaz. A második és a harmadik helyet foglalják el, viszont ha a DVTK győzni tud, a két csapat lejjebb csúszhat.

Ki ellen játszanak legközelebb?

Az Újpest Felcsútra látogat majd, míg a Budafok a Fehérvárt fogadja majd. A két piros lapos játékos természetesen kihagyja a találkozókat.