Uncategorized

Sneijder: A vodka gyorsan a legjobb barátom lett

Pénteken jelenik meg Wesley Sneijder életéről szóló könyv, amit a holland Kees Jansma írt. A könyv promóciójának keretében a Voetbal Internationalnak mesélt a Real Madridnál töltött éveiről, ahol két szezont töltött el. A korábbi középpályás őszintén beszélt a jó és a rossz dolgokról is.

Miután az Ajaxtól a Real Madridhoz igazolt, Sneijder a csillagokban járt, könnyedén bekerült a kezdőbe is: „Nem vettem észre, hogy a madridi éjszakai élet milyen könnyedén beszippantott. Fiatal voltam aki élvezte a sikereket és a figyelmet. Itt valami félre ment. Nem drogoztam, de az alkohol és a rock ‘n roll más volt. Hozzászoktam ahhoz az élet stílushoz, mint a Real Madrid egyik sztárja.”

„Mindent, amit azokban az időkben tettem, eltusoltak. Még ha részegen gurultam volna az utcán, és több tízezer eurót költöttem volna el, vagy mindenkit meghívtam volna egy körre. Nem mondhatom, hogy ellent tudtam volna állni ennek az életnek, és általában mindig volt velem másik játékos is, gyakran Guti.”

Amíg a pályán jól alakultak a dolgai, a magánéletben már nem. Ekkoriban vált el első feleségétől. „Megízleltem a sztárok életét, és nem igazán ment jól hosszútávon. Éket vert a kapcsolatomba.”

A válásról gyorsan megegyeztek (anyagilag). „Egyedül maradtam, és egyre kevesebbet láthattam a kis lányom, Jesseyt. Francba. Nem maradhatok egyedül. Miért is lennék amikor rengeteg szabadidőm lett a barátokkal? Nem tűnt fel, hogy az üveg vodka lett a legjobb barátom. Robben és Van Nistelrooy hívta rá fel a figyelmemet, próbáltak segíteni nekem. Nélkülük gyorsan a süllyesztőbe kerültem volna.”