Premier League

1 hét múlva újra Premier League!

Top bajnokságok közül utolsóként 17.-én két elmaradt mérkőzéssel indul az angol bajnokság a Premier League.

Nagyon sok nyitott kérdés van még a PL-ben, a bajnoki cím nincs köztük. Klopp csapatának a motivációján múlik, hogy mikor nyeri meg a Liverpool története első Premier League címét. A hazai pálya rekordjai és a pontszám csúcs megdöntése lehet a cél. Érdekes lehet, hogy a fiatalok beépítése annak tükrében, hogy várhatóan ez a nyár is igazolás nélkül telik az Anfield-en.

Harc a BL helyekért

Egyenlőre nem tudja senki a Manchester City-t elmarasztaló ítélet születik-e vagy sem, de addig is talán érdemesebb az ötödik helyezést is górcső alá venni, mint potenciális BL hely.

2. Manchester City 57 pont

Guardiola csapata különleges helyzetben van, két rekord pontszámú bajnoki cím után, idén amúgy sem a triplázás volt az elsőszámú cél, de a Liverpool erődemonstrációja előre hozta azt a trófea vágyat, ami nagyon hiányzik az edzőnek és csapatnak egyaránt. Egyedüli angol csapatként esélyesek a BL 8 közé jutásra. A PL hátralévő fordulói formába hozásról fognak várhatóan csak szólni.

3. Leicester City 55 pont

A Rókák meglepetés csapat idén, hatalmas siker lenne számukra a top 4, bizonyára ez az egy cél lebeg előttük. Brendon Rodgers és stábja számára elsődleges,, hogy Vardy újra megtalálja a góllövő cipőjét, amennyiben ez sikerül a bajnoki cím éve után újra részt vehetnek a legrangosabb európai kupasorozatban.

4. Chelsea 48 pont

A londoni Kékek az elmúlt hetekben lehetséges igazolásokkal (Werner, Havertz) szerepetek a címlapokon. Reálisan nézve ezek a játékosok ki fognak várni addig, míg látják Lampard hova kormányozza alakulatát. Friss és örömteli hír a rajongóknak, hogy Kanté edzésbe állt.

5. Manchester United 45 pont

Manchester vörös felén még két opció van a jövő évi BL szereplésre, egyrészt a bajnokságból kvalifikálni, másrészt ott az Európa Liga, ahonnan egy pár győztesként bejutottak a Bajnokok Ligájába. Kérdés a hosszú szünet miként hatott Pogba sérülésére (motivációjára), és szintén kérdés Zidane célkeresztjében ott van e még a honfitársa.

Remények rabjai

Mivel szoros a tabella középső jó pár csapat reménykedik még huszáros, nemzetközi porondot érő bajnokság zárásban. Az egyaránt 43 pontos Wolves és az egy meccsel kevesebbet játszó Sheffield csapatán nincs nyomás nyugodtan játszhatnak, amennyiben nemzetközi kupás helyen végez bármelyik közülük megsüvegelendő eredmény lesz!

A két londoni klub számára hatalmas a tét. A tavalyi BL döntős Spurs lehet a járvány nyertese, Mourinho csapatába visszatérhet a Kane-Son páros. Alighanem a portugál edző pályafutásénak egyik utolsó esélye a Tottenham, ha itt kudarcot vall nehéz hinni, hogy újabb élcsapat kispadjára leülhet. Az Ágyúsok még nehezebb helyzetben, meglepetésre az EL-ből, éljátékosaik maradása, és újak érkezése, egyaránt azon múlik lesz e nemzetközi szereplés és, ha igen melyik kupában.