Barcelona

Barcelona: Eljött Griezmann ideje?

A Barcelona motiváltabb, mint valaha.
A La Liga Santander visszatérése előtt, arra fókuszálnak, hogy duplázzanak augusztus vége előtt.

Quique Setiennek nagy tervei vannak a Barca támadó hármasával, mindennek klappolnia kell (ami eddig még nem sikerült), ha a katalánok szeretnék megszerezni a bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is megnyernék.

Antoine Griezmann teljesítménye nagyon fontos lesz a visszatérő Luis Suarezével együtt, aki felépült térdsérüléséből.

A francia támadónak 11 fordulója van, hogy megmutassa fontosságát és villantson valamit az Atletico Madridos időszakából, ami eddig nem nagyon sikerült.

Marc-Andre Ter Stegennel és Frenkie De Jonggal együtt Ő játszotta a legtöbb mérkőzést (szám szerint 26-ot) eddig a szezonban, ez is igazolja, hogy milyen fontos szerepet tölt be.

Volt amikor nem ment neki, de legtöbbször jól alkalmazkodott új szerepéhez, igaz az sem segítette, hogy csapattársai folyamatosan cserélődtek a sérüléseik miatt.

Utolsó roham

Griezmann 8 gólnál és 6 gólpassznál jár az idei bajnokságban, ezzel a 3. legproduktívabb Barcelona játékos Messi és Suarez után.

A statisztikái nem olyan jók, mint az Atleticonál, de amúgy is inkább a bajnokság hajrájában talál be a kapuba, mint ahogy az utolsó fordulókban 8 gólt szerzett a 2014/15-ös és 2015/16-os szezonokban.

Setien hasonlóban reménykedik és annyi percet fog kapni amennyit csak tud a hátralévő fordulókban.

Suarez ideje kicsit korlátozottabb leszn, míg Messiével semmiféle kockázatot nem fognak vállalni, ez mind a francia fontosságát növeli.

„Megnyerni a Bajnokok Ligáját és a La Liga Santandert a Barcelonával egy állom és egyben egy cél is.” –mondta korábban a francia válogatott támadó.

Érinthetetlen

A katalán csapatnak el kell adnia a nyáron, hogy egyenesbe hozzák a könyvelést, de Griezmann azon kevesek között van, akit érinthetetlennek tart klubja.

120 millió eurót költöttek rá múlt nyáron, így a Barcelona hajlandó várni és annyi időt adni neki amennyi szükséges, hogy visszanyerje az Atleticonál mutatott formáját.

forrás