FociInterLa LigaSerie A

Lautaro és Haaland: A jövő csatárai?

Juan Antonio Pizzi az argentin származású, korábbi spanyol válogatott, a Valencia és a Barcelona egykori játékosa mondta el a MARCA-nak a véleményét a mostani fiatal tehetségekről.

„Először is egy ölelést szeretnék küldeni az olvasóknak és a futball rajongóknak ezekben a nehéz időkben. Személy szerint mindig is hittem abban, hogy bármi megvalósítható és elérhető az életben, és a pályán is. A visszatérésre is mindig van lehetőség, bármily bonyolultnak tűnjön is elsőre a dolog. Ez ebben az esetben sem lesz másképp.”

„Beszéljünk a fociról? A sportág fejlődése soha sem áll meg, nagy iramban fejlődik, és ez szerintem egy pozitívum. A pályán betöltött szerep nem számít, de az én időm óta a legradikálisabb változáson a csatárok mentek keresztül. Ők a legfőbb tényezői annak, hogy a klubok minőségileg előre tudtak lépni. „

„A támadók manapság rengeteg nagyszerű képességgel rendelkeznek, fizikálisan erősebbek, és jobban kapcsolódnak a csapattársaikhoz. Például, amikor én kezdtem el játszani, akkor a német Jürgen Klinsmann volt az akire felnéztem. A fizikai ereje, a mozgása a pályán és a befejezései mind inspiráltak engem. Elsajátítottam a stílusát és hozzáadtam a sajátomat, ezzel létrehozva a egy saját játékstílust.”

„Ha a jelent nézem akkor a játékos múltamhoz az edzői tapasztalataim is társulnak. Személyes véleményem szerint két olyan csatár van jelenleg a világon, akik az elkövetkező években otthagyhatják a névjegyüket majd az európai porondon. Az egyikük a 22 éves Lautaro Martinez, a prototípusa azoknak a változásoknak, amiről beszéltem. Én mindig is úgy gondoltam, hogy aki képes a Serie A-ban helyt állni, az képes erre bárhol máshol is. A képességei alkalmassá teszik arra, hogy helyt álljon a Barcelonában is akár. Ő lehet az, akit a klub évek óta keres, egy elegáns, gyors, hatékony csatár és képes együttműködni a csapattársaival.”

„A másikuk nem más, mint a 19 éves Erling Haaland. A Borussia Dortmundnál is bizonyítja, hogy megvan minden képessége ahhoz, hogy helyt álljon egy olyan topcsapatban is, mint a Real Madrid akár. Nem csak a gólképességéről beszélek, hanem a virtusáról is. Fiatal, képes feltörni bármilyen védelmet, pontosak és precízek a befejezései. Ahol fejlődni tud majd, ott a világ legjobbjává fog válni. A csatárok ezen fejlődései teszik ilyen lenyűgözővé ezt a játékot.”