Real MadridLa Liga

Real Madrid: Jovicnak sokat segíthet az Osasuna elleni gólja

Bár a gól nagyot dobott Jovic önbizalmán, Zidane azért ennél sokkal többet vár el a játékosától. A Real Madrid támadója csak 5 percet kapott a mérkőzésen, de egy igazán szép és fontos gólt szerzett ezalatt.

Eddig is megvoltak a lehetőségei bőven a bizonyításra, de most már tudja is, hogy csak le kell másolnia a teljesítményét az El Sadarban és minden rendben lesz. Egy lövés, egy gól Fede Valverde passzából.

Ez csupán a második gólja volt a szezonban, az előzőt a Leganes ellen szerezte október 30.-án ugyanilyen körülmények között. Akkor 4-0-ás vezetésnél állt be és szerezte meg a csapat 5. gólját. Jovic célja most az lesz, hogy több lehetőséget tudjon gólra váltani. Zidane is megkönnyebbült az Osasuna ellen szerzett gólja után, de azt is leszögezte, hogy sokkal többet vár el a csatártól.

„Örülök neki, hogy betalált. Már szüksége volt erre. Ő egy igazi csatár. Mondhatsz neki bármit, ha nem sikerül gól szereznie, akkor semmi sem fogja jobb kedvre deríteni. Örülök a góljának, de még mindig sokat kell fejlődnie.” – mondta Zidane a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A megkönnyebbülés Jovicra is vonatkozik, aki ő maga is tisztában van vele, hogy még messze van a frankfurti formája. Az Eintracht Frankfurtnál 3300 perc alatt 27 gólt szerzett. A szerb is úgy nyilatkozott, hogy sokkal jobban is teljesíthetne. A hetekben adott egy interjút egy sportcsatornának, ahol kifejtette, hogy eddig nincs megelégedve az eddigi formájával.

„Őszintén? Egyáltalán nem vagyok elégedett magammal és a szezonommal eddig. Főleg azért, mert én ennél sokkal jobb vagyok. De a Real Madrid egy nagy klub, és nehéz alkalmazkodni hozzá. 21 éves vagyok és 60 milliót fizettek értem. Hatalmas a nyomás, hiába harcolok eddig nem volt eredménye. Remélem ez hamarosan megváltozik. Sokan tesznek negatív megjegyzéseket a formámra, de hiszek abban, hogy meg fogom tudni mutatni nekik, hogy mit is keresek itt.”

A pamplonai gólja lehet az első lépés a feltámadása felé az idényben, ami eddig nem sok jóval kecsegtetett.