Real MadridFoci

A Real és a PSG két sztárját csábítja Beckham Miamiba

A Marca Miamiba utazott, hogy megnézze hogyan fogja kezdeni a szezont az Inter Miami az MLS-ben. A franchise az állam legnagyobb szabadidő központjában kezdi meg meccseit, és már most nagyok az elvárások a csapattal szemben. Két év készülődés után végre elkezdődhet.

David Beckham, a csapat elnöke és egyik tulajdonosa (a többi tulajdonos Marcelo Claure, Jorge, José Mas és Masayoshi Son) az uruguayi edzőt, Diego Alonsot választotta. Az edző korábban dolgozott a Valenciánál, az Atléticonál, a Racingnél, a Málagánál és a Mucianál is.

„Az a célunk, hogy megnyerjük a ligát az első évben, akkor is, ha a második évtől már szinte kötelező lesz.” -mondta Alonso.

A projekt két nagy hátránnyal indult: nincs meg az a játékos aki a franchise arca lehetne. Az MLS-ben fizetési sapka van, így a csapat nem költhet többet 3,3 millió eurónál játékosokra. Viszont ez alól 3 játékos felmentést kaphat, és sztár fizetést kaphatnak.

Az Internek egyetlen ilyen sztár játékosa sincs, de próbálják feltölteni a helyeiket. Az egyik játékos, akit igyekeznek meggyőzni, az Luka Modric. A horvát sztár szerződése 2021-ben lejár és Beckham megduplázná a mostani fizetést.
Ugyan ez érvényes Edinson Cavanira is, akit igyekeznek meggyőzni, hogy ne az Atleticoba igazoljon.

A probléma az, hogy az Inter márciusban megkezdi a szezont és addigra meg kell lenniük a sztár játékosok szerződéseinek. Modric és Edinson szerződtetése most szinte lehetetlen, Cavani szerződése júniusban jár le.

A B terv a kicsit kevesebb média figyelmet kapó játékosok, mint például a mexikói Pizarro.

A másik nagy hátrány az a stadionjuk, a Miami Freedom Park közel a reptérhez még mindig nem készült el, és folyamatosan problémába ütköznek a helyi politikusokkal.

Két évig a Lockhart Stadiumban Fort Lauderdaleben másfél órára fognak játszani.

„Az a fontos, hogy helyi közönség előtt játszunk, és nagyon sokat dolgoztunk ezen az elmúlt években. Sokan támogatnak minket.” -mondta a csapat edzője.