Real MadridLa Liga

Real Madrid: Chicharitotól Moratáig, avagy a cserecsatárok hanyatlása

Luka Jovic sajnos nem tud élni a Zinedine Zidane-tól kapott lehetőségekkel. Legutóbb a Real Zaragoza ellen töltött el egy -részére- kellemetlen 72 percet a pályán. A Real Madrid Karim Benzema tehermentesítésére hozta a nyáron a szerbet, akinek akkor senki sem firtatta a 60 milliós vételárát. Nem úgy mint most.

Jovic 21 meccsből 9 alkalommal volt kezdő eddig. Ennyi esélye volt meggyőznie a madridi szurkolókat a teljesítményéről. De csak arról sikerült őket meggyőznie, hogy rossz helyre költötték el a pénzüket. Persze azért ő még mindig egy jó képességű játékos, aki gólpasszt adott Casemironak a Sevilla ellen például, de a finnyás madridi közönségnek kevés amit nyújt. Bár Zidane hisz benne, de nagyon úgy áll, hogy csak csere lesz a szezon további részében. Ez egy olyan állás a Real Madridnál, amit már sokan betöltöttek több-kevesebb sikerrel.

Chicharito: Carlo Anchelotti hozta a csapatba a 2014/2015-ös idényben. 33 meccsen 9 gólt szerzett. A madridi ultrák sosem fogják elfelejteni az egyik gólját, azt, amit az Atletico Madrid ellen szerzett a BL negyeddöntőben. A csapat bajnoki reményeit is életben tartotta a szezon végén szerzett 4 góljával, de ennek ellenére sem tudott helyet kiharcolni magának a kezdőben.

Morata: Alvaro Moratát a csapat 2017-ben engedte el. Ebben a szezonban 20 gólt szerzett 43 meccs alatt, ami sokat segített abban, hogy megnyerjék a La Ligát végül. A 20 gólból 11 január után született, ami példa lehet Jovicnak is és segíthet a Madridnak is, hogy megőrizzék az előnyüket.

Borja Mayoral: Zidane megadta neki is a lehetőséget, hogy Benzema alternatívája legyen. 2017/2018-ban 24 meccsen eljutott 7 gólig, ami nem rossz egy cserétől, de nem is lenyűgöző. Az ezt követő 2 idényre kölcsönbe került.

Mariano: Lopetegui hozta a csapathoz tavaly. 19 meccsen csak 4 gólig jutott, ami a Real Madrid pocsék szezonjához képest is kevés volt. Lopetegui bízott benne, kapott is tőle lehetőségeket, de a szezon nagy részében sérült is volt. Sajnos az edzőváltásokat is megsínylette, Zidane pedig egyáltalán nem foglalkoztatja a dominikai támadót.