BarcelonaLa Liga

Barcelona: Messinek igaza volt Neymarral kapcsolatban

Még a nyári átigazolási piac lezárultával Messi a Sportnak adott interjújában fejtette ki utoljára a véleményét a Neymar üggyel kapcsolatban.

„Az igazság az, hogy szerettem volna, ha Neymar visszatér hozzánk. Persze voltak olyanok, akik nem szerették volna. Ez érthető, ha figyelembe vesszük azt, ahogyan távozott tőlünk. De ha csak a sportolót nézzük, akkor nekem Ney a világ egyik legjobbja, és a csapatnak is segített volna elérnie a céljait.”

A piac zárultával akkor a Barcelona lecsúszott az üzletről, és Leo szavaiból kiindulva bánták is ezt rendesen. De addigra már megvették Griezmann-t és nem maradt elég nagy keretük, hogy beszálljanak az alkudozásba a brazilért. Az azóta eltelt idő is azt mutatja, hogy Messinek volt igaza. Arra eddig nem volt példa, hogy az argentin kiállt volna valaki leigazolásáért ilyen nyilvánosan.

Később egy interjúban Piqué azt is elmondta, hogy ő, Suarez és Messi is lemondott volna a fizetése egy részéről Neymarért. Ez lett volna úgymond az ára a nyerő projektnek a katalánoknál. Ezt a projektet sokan kétkedéssel fogadták még a nyáron, de azóta a csatár teljes mértékben felépült az utolsó sérüléséből és közel van a legjobb formájához is. Számokban is kifejezhető a formája: 17 meccs 1456 percén összesen 15 gólnál és 9 gólpassznál tart. Míg Griezmann 28 meccsen 2271 percet játszott és a 11 gólja mellé 4 gólpasszt adott.

Most január vége van és a Barcelonának nagyon nagy szüksége lenne egy csatárra. Suarezt műtötték, Dembelé a sokadik sérüléséből épül fel éppen, Griezmann pedig nem mindig találja a ritmust. Ha nyáron hallgattak volna Messire most minden másképp lenne …