BarcelonaReal Madrid

Lionel Messi: A párharcra köztem és Ronaldo között örökké emlékezni fognak

Lionel Messi szerint a „különleges” La Liga párbajuk Cristiano Ronaldoval örökké az emberek emlékezetében lesz, még ha riválisa a Serie A-ba távozott, akkor is.

Messi a Barcelona sztárja és Ronaldo, aki 2009 és 2018 között volt Real Madrid kiválósága, meghatározták ezt az időszakot és 12 Aranylabdát nyertek az elmúlt években.

Messi szerint a párharcuk Ronaldoval olyan intenzív és olyan hosszú ideig tartott, hogy nem könnyen fogják elfelejteni az emberek.

„Erre a párharcra örökre emlékezni fognak, mert olyan sok évig tartott és nem könnyű ennyi ideig a csúcson lenni, főleg nem ebben a két csapatban. A Real Madridban és a Barcában is nagyok az elvárások, a világ legjobbjai.” -mondta Messi a DAZN-nak.

„Olyan sok évig küzdöttünk fej-fej mellett, hogy örökké emlékeznek rá. Ez egy sport rivalizálás volt köztünk. Szerintem a szurkolók élvezték, legyenek azok Mardid, Barcelona vagy csak focit szeretők.”

Messi 4 év szünet után 2019-ben megnyerte a 6. Aranylabdáját és ezzel eggyel megelőzte Cristiano Ronaldot.

Amíg Cristiano a spanyol fővárosban játszott, Messi 472 gólt szerzett 476 mérkőzésen, míg vetélytársa 450 gólt 438 találkozón.

Messi szerint, amíg Ronaldo a Real Madridban játszott az El Clasicok is különlegesebbek voltak:

„Amikor Cristiano a Real Madridban játszott a velük való találkozók mindig különlegesek voltak.”