BarcelonaLa Liga

Hivatalos! Barcelona: megvan az új edző!

Amire a rajongók régóta vártak, bekövetkezett

A Marca értesülései szerint tegnap Ernesto Valverde és ügynöke hosszú megbeszélés után elhagyták a Barcelona székházát, és nem tudtak a folytatásról megegyezni.

A klub hivatalosan bejelentette, hogy az új tréner Quique Setién.

Ki is ő?

Korábban a Real Betis és a Las Palmas edzője is volt. 1958. szeptember 27-én született Santanderben. Játékosként a 80-as években spanyol válogatott és olyan csapatok soraiban szerepelt, mint a Racing Santander, az Atletico Madrid vagy a Levante. Edzőként a Las Palmas vagy a Kanári szigetek, de az Egyenlítői-Guinea padján is szerepelt. Nevét nem először hozták már kapcsolatba a katalán klubbal, legutoljára éppen egy éve.

Becenevén El Maestro 2022 nyaráig, azaz két és fél évre írt alá.

Bartomeu becsapta Xavit?

A szurklókban joggal merül fel a kérdés, hogy most akkor mi lesz Xavi érkezésével?

Nos, a katalán klubnál elnökválasztás lesz 2021-ben Bartomeu pedig meg szeretné tartani a székét. A klub elődöntőkbeli sorozatos bukása, nem szólva a tavaly áprilisi Király Kupa döntőben elszenvedett vereségéről pedig rákényszeríti, hogy lépjen. Nem beszélve a játékosigazolások felemás sikeréről.

Mivel Xavi szezon közben nemet mondott vasárnap a felmérésére, valakit kellett gyorsan találnia. És Setién kéznél volt. Xavi jelenleg a klubjára koncentrál, szeretné befejezni az ott elkezdett munkáját.

Amennyiben Satién mégsem válna be, Bartomeu még mindig ki tud húzni a cilinderblől két olyan nevet, mint Xavi vagy Koeman. Mind a két szakember egyértelműen csak a nyáron venné át a csapat vezetését. Az elnöknek ennyi ideje nincs. A közelgő elnökválastásig fel kell mutasson eredményt.

Hogy a játékosok miként reagálnak, a játékra és az eredményekre milyen hatással lesz, arra mindenki kíváncsi. De a Marca kérdésére, hogy Satién a megfelelő ember-e a padra, az olvasók többsége az „igen” választ adta. Bizakodók.

Ma délután 14,30-ra ígérték a Camp Nou – ba a bemutatást és sajtótájékoztatót.

Forrás és kiemelt kép: Marca