Premier League

Premier League 22. forduló kedvcsináló

Túl vagyunk a karácsonyi hajtáson, nyitva az átigazolási piac, FA kupaforduló is volt, tehát januári nagyüzem a Premier League-ben, közte egy pikáns Spurs – Liverpool rangadóval!

Forduló mérkőzése
Nincs Liverpool szurkoló, aki ne emlékezne mi történt 6 éve. A Mourinho vezette Chelsea látogatott a listavezetőhöz, úgy hogy a bajnoki címre már nem volt esélye. A többi történelem Gerrard elcsúszott a PL cím elúszott. A listavezető a Mourinho vezette Spurs-hoz érkezik, akinek nincs esélye a bajnoki címre…
José Mourinho futball-életét a „vendettákban” is meg lehet mérni. Két olyan klub van, amelyekkel különleges érzéseket tart fenn ugyanazon ok miatt. Barcelona és Liverpool egyaránt nem őt választotta, és inkább Pep Guardiola és Rafa Benítez felé fordultak. Csak a közelmúltban érkezett Tottenhambe, legújabb klubja nem tudni képes-e arra, hogy megállítsa a Liverpool Premier League bajnoki hadjáratát, valószínűtlen cselekedet az, amely a listavezető veretlenségének végét jelenthetné. Ez a szezon egyik sokkja lenne.
Kórház a város szélén Lloris, Kane, Ndombele, Sissoko, valamint, Milner, Keita, Fabinho, Lovren, Matip a fontosabb hiányzók. Klopp alapgárdája pihent az FA kupában a Spurs fáradtabb lehet.

További mérkőzések

Sheffield Utd – West Ham
Miközben több klub szenved a téli sérülési krízisekkel, Chris Wilder ezen a héten kijelentette, hogy a Sheffield United-ben „mindenki alkalmas és készen áll a játékra”, ami minden eddiginél figyelemre méltó eredmény, és szükséges, hogy 3 nyeretlen meccs után az újonc visszataláljon a helyes útra. Moyes két győzelemmel kezdett, gólt sem kaptak a vendégek ezt a sort folyatnák.

Chrystal Palace – Arsenal
Crystal Palace pontosan egy gólt szerzett átlagban az utolsó hat mérkőzésen, ami nem lehet annyira rossz, mint az októberi és novemberi „varázslat”, amikor öt egymást követő mérkőzésben pontosan két gólt szereztek (az Arsenal 2-2 döntetlen). Emellett a negyedik legjobb védelmi rekordja van (a második legrosszabb támadással együtt) a csapatnak a ligában. Az Arsenal két – kapott gól nélküli – győzelemmel érkezik.

Everton – Brighton
A Liverpool tartalékai által elszenvedett megalázó kiesés az FA Kupa-ból az utolsó csepp volt az Everton rajongók számára, akik ezen a héten megjelentek a klub edzőpályáján, hogy a játékosok és a személyzet tagjai felé közvetlen véleményt nyilvánítsanak. Hogyan reagálnak a játékosok minderre? És hogyan fog Carlo Ancelotti reagálni az Anfield-i buktára, a transzferpiacot még jobban figyeli, mint korábban? Meglátjuk, amikor Brightonnal szembesülnek, akik sokkal kevesebbet költöttek, mint az Everton, és mégis sokkal világosabb képet mutatnak arról, mit csinálnak.

Leicester City – Southampton
Miután a Leicester októberben 9-0-ra elverte a Szenteket, a Southampton megpróbál bosszút állni, de lehet, hogy kudarcot vall. Ralph Hasenhüttl szerint a csapata „teljesen másképp néz ki” és „más pillanatban van”. A mérkőzésen James Maddison a birminghami Jack Grealish-el együtt egyaránt Gareth Southgate kerettagságáért küzd, érdekesség, hogy Jamie Vardy és Danny Ings is találkoznak, akik lemondták mindketten a válogatottságot.

Man. United – Norwich City
Nem vagyok középkorban” – jelentette ki Ole Gunnar Solskjær Robin van Persie azon állításával kapcsolatosan, miszerint túl kedves volt múlt hétvégén. „2020-ban vagyunk” – mondta a múlt szombaton a Wolves elleni 0-0 FA-kupa döntetlen után. Rámutatott, hogy a modern futball sokat változott, mióta Sir Alex Ferguson stoplist dobált az öltözőben, valamint emlékeztetett mindenkit, hogy a múlt nem jön vissza a Manchester United számára. Soha nem lehetett 1999 még egyszer, de az új év borzasztóan kezdődött, éppen akkor, amikor decemberben újjáéledés jelei voltak.

Chelsea – Burnley
A Chelsea otthoni formája továbbra is aggodalomra ad okot. A Chelsea idegenbeli rekordja ugyanaz, mint Leicesteré, és csak a Liverpoolnál rosszabb, de az a 14 pont, amelyet otthon szereztek, megegyezik az Aston Villa-val és csak eggyel több, mint a Watford csapat mérlege. Ez gond az Arsenal, a Tottenham, a Manchester United és a Manchester City is jön tavasszal. A Stamford Bridge-en a Bournemouth (öt egymást követő vereség után) és a West Ham egy azok közül a csapatok közül, amelyek nyertek a Stamford Bridge-n. Tehát oka van az optimizmusra a Burnley számára, akik elmúlt nyolc bajnokiból hatot veszítettek, és az egész szezonban nem győzték meg a csapatot, amely jelenleg a tabella felső felében áll, ilyen együttesek ellen a Chelsea veszít mostanában.

Wolves – Newcastle
Az egyetlen jó dolog Diogo Jota sérülés miatti hiányában az, hogy ez valószínűleg azt jelenti, hogy még sokat fogjuk látni a rendkívül ígéretes Pedro Neto-t. A tinédzser alig játszott, mielőtt tavaly nyáron megérkezett a Wolves-be, de miután beállt a legutóbbi két Premier League mérkőzésen és nagy hatást gyakorolt ​​mindkettőre. A gyors és trükkös 19 éves tele volt fenyegetéssel a bal szárnyon a Pool ellen. A szilveszteri napon Watfordban még veszélyesebb volt, mint Adama Traoré, a Farkasok másik oldalának szélsője. A Newcastle védelme jobb ha készül azzal, hogy a hétvégén mindkét oldalukon súlyos veszélyekkel néznek szembe.

Bournemouth – Watford
Bournemouth nem engedheti meg magának, hogy újra elveszítsen egy mérkőzést a kiesésben lévő riválissal szemben. A Bournemouth iránti aggodalmak tovább mélyülnek, ha vereséget szenvednek a Watford ellen. A Premier Ligában az elmúlt 5 évben a Bournemouth soha nem volt olyan alul 21 forduló után, mint a 18. hely, ahonnan a vasárnapi meccset indítják. „Jelenleg nem úgy nézünk ki, mint egy csapat, ami aggasztó dolog” – mondta a védő Steve Cook a West Ham elleni újévi 4-0-ás vereségét követően. A Watford, amelyet Nigel Pearson érkezése újjáélesztett, éppen olyan időszakon van túl, amellyel Howe csapata küzd.

Aston Villa – Man. City
Forduló záró mérkőzésén nem lehet sok kérdés, utoljára 7 éve nyert a birminghami csapat a manchesteri kékek ellen, azóta 7 mérkőzésen 1 pont, 2-23-as gólkülönbség a hazaiak mérlege, nagy meglepetés lenne, ha ez vasárnap javulna. Mindkét csapat a Ligakupában szerepelt a héten, Guardiola keretének mélysége szintén vendégsikert sejtet.