Átigazolási HírekBarcelonaManchester City

Barcelona: A Manchester City majdnem véletlenül leigazolta Lionel Messit

A Manchester Cityt többször is szóba hozták a Barcelona sztárjával Lionel Messivel az évek alatt. Egyszer, még 2008-ban 70 Millió Fontos ajánlatot tettek az argentinért.

A korábbi City igazgató, Garry Cook árulta el, hogy a klub világklasszisokat akart igazolni, még az Abu Dhabi éra elején, és véletlenül ajánlatot tettek a Barcelona 10-eséért.

„(Thaksin Shinawatra jobb keze) Pairoj Piempongsant bezsongott.” -mondta Cook a The Athleticnek.

„A telefon az asztalon volt és Paul Aldrige-dzsel beszélt, aki korábban a West Hamnél volt és ott bajba került (Carlos Tevez és Javier Mascherano saga), de Ő is része volt Thaksin világának.”

„Képzeljétek el a jelenetet. Ott volt Paul a londoni akcentusával: ‘Pairoj, el kell mondanod mit csinálunk, kezd kontrollálatlan lenni.'”

„Pairojt éppen masszírozták és onnan kiabált ‘Yes, yes, yes! Very messy, messy, it’s getting messy! (igen, igen, igen! Nagyon kusza, kezd kusza lenni.)”

„Valami félrement, és úgy hallottuk: ‘We’ve got to get Messi’ (Meg kell szereznünk Messit)”

Cook aztán arról beszélt, hogy volt egy kis zavar közte és Aldridge között mielőtt ajánlatot tettek, ezért fel is hívta őket valaki a Premier Leaguetől, hogy megerősítsék az ajánlat hivatalos.

„Paul aztán odajött hozzám: ‘Garry, ez kezd összezavarni, nem tudom mit csinálunk itt.”

„Azt mondtam: ‘Tegyük meg az ajánlatot, aztán meglátjuk mi lesz.”

„Dave Richards felhívott másnap a Premier Leaguetől: ‘Garry, ajánlatot tettetek Lionel Messiért? 70 Millió Font? Megőrültettek?”

Hihetetlen, de a Barcelona azt válaszolta Richardsnak, hogy ha pár nappal korábban kapják az ajánlatot akkor megfontolták volna.