La LigaBarcelonaReal Madrid

Messi magányos szabadságharca

Ez már zsinórban a második meccs volt, ahol a Messi vezette Barcelona nyeretlen maradt. Sem a Real Sociedad, sem a Real Madrid ellen nem jött össze nekik a győzelem. Az elég egyértelmű, hogy Messi a világ legjobb játékosa, és sokat számít ha pályára lép. Az ő szabadsága a játékban jó a Barcelonának, de van úgy,hogy az egész csapat ettől szenved.

Ha megnézzük az idei eredményeiket, akkor látszik is, hogy ha Leo nem rúg gólt, akkor a csapat vagy veszít, vagy döntetlent játszik. Ez alól csak a Levante elleni vereség a kivétel, ahol az argentin lőtt egy tizenegyest. A Bilbao és a Granada ellen kikaptak, az Osasuna, Slavia Praha, Real Sociedad és a Real Madrid ellen pedig döntetlent játszottak.

A katalánok szerda estéje erre egy jó példa volt. Az első félidőben szinte alig volt egy valamire való támadásuk. Jordi Alba állt a legközelebb a gólszerzéshez, Messi készítette elő neki a terepet, de a spanyol nem tudta a hálóba juttatni a labdát.

A második félidőben több támadást is vezettek a madridi kapu ellen, de ha Messinek rossz napja van, akkor bizony az egész támadósor szenved. Suareznek, Griezmann-nak, De Jongnak ennél sokkal jobban kellene teljesítenie azokon a napokon, amikor a csapat kapitányának nem igazán megy a játék.

A Real Madrid jól felkészülve jelent meg az El Clásicón. Nagyon meggyőzőek voltak végig a meccsen. Magasan letámadták az ellenfelüket, és kitűnően védekeztek. Egy jó taktikával készültek, amíg a Barcelona taktikája csupán abban állt, hogy Messinek adták a labdákat, hogy oldja meg, ahogy tudja.