Átigazolási Hírek

Sajtóhírek: Dortmundban köthet ki az egyik legfelkapottabb fiatal támadó

Európa egyik legfelkapottabb fiatal támadója, Erling Haaland több nagy csapat célpontja, beleértve a Real Madridot és a Manchester United is, ami a Bajnokok Ligája szereplése alapján nem meglepő.

Németországi hírek szerint a Borussia Dortmund van a legjobb pozícióban és mindössze 20 Millió Euróért megszerezheti az RB Salzburg játékosát.

Haaland szeretne majd Európa nagy csapatában játszani, és a Bild szerint a most 19 éves norvég támadónak tetszhet a Dortmund, ahol állandó játéklehetőséghez juthat és tovább fejlődhet.

A Real Madridnál a konkurenciát is figyelembe véve nehéz lenne ezzel versenyezni. A Dortmund remek lehetőség lenne egy lépcsőfokkal feljebb lépni, ahogy Robert Lewandowski, Ousmane Dembelé és Christian Pulisic is tette korábban.

„Egyszer majd szeretne a Premier Leagueben játszani, de nem tudom mikor fog ez megtörténni.”-nyilatkozta apja a korábbi Premier League játékos Alfe-Inge Haaland a talkSPORTnak.

A Bild szerint a Dortmundot az is segíti, hogy jó kapcsolatban van a játékos ügynökével, Mino Raiolával. Ez nem mondható el a Manchester Unitedről, ahol most gondok vannak, főleg Paul Pogba ügye miatt.

A fiatal norvég az európai foci egyik idei meglepetése, 27 gólt szerzett 20 mérkőzésen, beleértve a Genk elleni három gólját a Bajnokok Ligája debütálásakor.

Azóta még öt gólt hozzá tett a BL-ben, de az Ausztriai Bundesligában is már három mesterhármasnál jár.

Haaland jelenlegi szerződése az RB Salzburggal 2023-ig szól, de van benne egy 20 Millió Eurós kivásárlási ár, ami miatt új csapata igazán nyomott áron szerezheti meg a 19 éves tehetséget.