Premier LeagueArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedTottenham

Premier League kedvcsináló 10. forduló

Az Premier League csapatok száz százalékosan 7/7-el zárták az európai kupákat hétköznap, így a kupacsapatok önbizalommal  telve várják a tizedik fordulót. A 10. kör mérkőzésén ketten egymás ellen tehetik ezt meg.

Hétvége mérkőzese: Liverpool – Tottenham Hotspurs
A két csapat legutóbb a madridi BL döntőben találkozott. Az együttesek nagyon eltérő irányba haladtak azóta. A Spurs szezon kezdete óta lefelé haladó spirálban van, a Liverpool lendületben maradt ebben a szezonban is és a PL tabella tetején áll. Klopp csapatának rekordok üldözése a manchesteri döntetlennel átmenetileg véget ért, de hétközben visszatért Salah, és Keita, valamint Ox-Chamberlain jó játéka kellemes gondokat okoz a német mesternek.

Spursnél a hétközi győzelem még nem hozott megnyugvást. Több meghatározó játékos hamarosan lejáró szerződése kérdéses, Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Toby Alderwiereld és Danny Rose jövője továbbra is a levegőben, és ez nem könnyíti meg Pochettino munkáját. Harry Kane-nek és társainak hibátlan védekezésre és pontos befejezésekre lesz szükségük ha Liverpoollban indulnának el a tabellán felfelé.

Southampton – Leicester City
A hazai Szentek négy meccses nyeretlenségi sorozatban vannak, hadilábon állnak a gólszerzéssel összesen fordulónként 1 gólt tudnak felmutatni ebből négy Ings nevéhez fűződik. Brendan Rodgers csapata dobogós pozícióban érkezik a forduló nyitómérkőzésére a bajnokság egyik legjobb védelmével, és Vardy-nak kevés lehetőség is elég az eredményességhez.

Manchester City – Aston Villa
A hazai csapat tovább csökkentheti az éllovassal szembeni hátrányát szombaton, ezzel is nyomást helyezve a vasárnap rangadót játszó Liverpoolra. Laporte és Sane továbbra is maródi, de Pep Guardiola kerete el kell bírja a hiányukat. A Villa nem áll rosszul a bajnokságban, nyomás nélkül próbálhat jó eredményt elérni Manchesterben.

Brighton Athletic – Everton
A vendégek 4 vereség után nyertek az előző fordulóban, de továbbra is szükségük van a jó eredményre, míg a hazaiak a Spurs legyőzése után újra győznének otthon. Érdemes figyelemmel kísérni Adam Webstert, akinek Premier Liga karrierje mindössze hat mérkőzés és 540 perces mégis Gareth Southgate figyeli a formáját.

Watford – Bournemouth
A Watford továbbra is első győzelméért küzd, úgy, hogy az előző fordulóban a Spurs otthonában már nagyon közel jártak hozzá. A vendégek jó kezdés után a legutóbbi három mérkőzésükön nem nyertek, így remélik a sereghajtó ellen visszatalálnak a helyes útra.

West Ham United – Sheffield United
A Kalapácsosok két kellemetlen vereségen vannak túl és Manuel Pellegrini csapata győzelmi kényszerben játszik az újonc ellen. Az ellen az újonc ellen, aki holtversenyben a legkevesebb gólt kapta, és a legutóbbi fordulóban az Arsenalt verte. Chris Wilder a Sheffield edzője dicsérte top6 esélyesnek nevezte ellenfelét ezzel növelve rajtuk a nyomást.

Burnley – Chelsea
Lampard fiataljai egyre inkább összeérnek, az angol edző az Ajax elleni győztes meccs után azt mondta az a játékszint várható el tőlük innentől kezdve minimum. Hatos győzelmi sorozatban van a Chelsea, immáron Callum Hudson-Odoi is a fedélzeten, komoly erőpróba vár a hazaiakra!

Newcastle – Wolves
Dubravka új hatéves szerződést kötött a klubbal, de a haziak problémái inkább elől sokasodnak. Hiába a Man. United elleni szépségtapasz összesen 5 rúgott gól nagyon kevés. A Farkasok szép lassan visszatalálnak tavalyi önmagukhoz, négy PL meccs óta veretlenek, közte a City bravúros legyőzésével.

Chrystal Palace – Arsenal
Emery munkájával kapcsolatban egyre több a kérdőjel. Miért olyan vonakodva játszatja Lucas Torreira-t? Hogyan hagyhatja ki Mesut Özil-et a csapatából? Ha azt látja, hogy az Arsenal fiataljai a kupákban hogy játszanak, mikor szerepelhetnek a PL-ben is? Ha nem győznek a Palace otthonában a kérdések szaporodni fognak biztosan.

Norwich City – Manchester United
Solksjaer csapata öt fordulóval ezelőtt nyert utoljára a bajnokságban, tegnap hosszú idő után idegenben nyert az EL-ben és hol máshol folytathatná az idegenbeli győzelmeket, mint annak a Norwich-nak az otthonában, aki City bravúros legyőzése után 3 vereséget és 1 döntetlent tud felmutatni.