Real MadridÁtigazolási HírekFociHacienda BernabeuLa Liga

Courtois nem lehet az 1-es!

Thibault Courtois nem kaphatja meg az 1-es számú mezt. Ezt a Spanyol Labdarúgó Szövetség szabálykönyve tiltja, így a Real Madrid „1-es számú” kapusa valójában a 13-as marad.

Legalábbis erre a szezonra mindenképpen. Ugyanis a Szövetség szabályai alapján, amennyiben egy játékost egy adott szezonra egy mezszámmal neveztek, az abban a szezonban már nem valtoztatható meg. Így Courtois marad a 13-as hivatalosan.

Keylor Navas eligazolása miatt és a szabályok szerint így az 1-es mezszámot a PSG-ből egy évre kölcsönkapott Areola viseli. A Real Madrid augusztusban hivatalosan kiosztotta a mezeket, ezekkel a mezszámokkal nevezte játékosait, és ez erre a szezonra már nem változtatható meg.

Így az összes hivatalos mezszám gazdára talált, miután Eden Hazard lett a legendás 7-es mez gazdája, és Vinícius Jr.kapta meg az utolsó, 25-ös számú pólót.

Noha ideális és a belga által is régóta óhajtott állapot az lenne, ha ő viselhetné az 1-es számú kapus mezét. Majd jövőre, addig is Areola, aki éppen egy évre érkezett, fog az 1-es mezben padozni. Az szezon lezárását követően Courtois megkaphatja majd a No.1-et, Areola visszatér Párizsba, Lunin pedig vissza a Real Madridba. A várakozások szerint az ukrán lesz majd Courtois cseréje ha szükséges.

Forrás és kiemelt kép: Marca