Hacienda BernabeuFociLa LigaReal MadridUncategorized

Fájhat Zidane feje, James is az orvosi szobában!

„A madridi pestis folytatódik”- írja a Marca. James Rodriguez 47 nap alatt a kilencedik sérült Zidane keretében.

Ma tette közzé a Real Madrid egy rövid közleményben, hogy James megsérült. A szombati madridi találkozó után is tett rá célzást Zinadine Zidane, hogy Jamest azért kellett lehoznia, mert fájdalomra panaszkodott. A fehérek orvosi stábja eléggé titokzatos, nem adtak közzé pontos diagnózist, csupán annyit tudni, hogy a talpemelő-izom egy bizonyos sérüléséről van szó. De se a sérülés pontos meghatározásáról (húzódás? szakadás?), se annak súlyosságáról nem tudni biztosat.

Ezért a Marca újságírója a Filat klinika orvosát, Inés Vallejo-t kérdezte meg, mi a szokásos terápia az ilyen tipúsú sérüléseknél. Mint a szakorvos elmondta: „Ilyen esetekben a kezelés kiroterápiás masszázsból, excentrikus gyakorlatokból és gyógytornából áll több kiegészítő kezelés mellett. Ezek minden esetben a sérülés súlyosságától és tipúsától függenek.” Elmondta továbbá, hogy a becsült gyógyulási idő 2-3 hét lehet, de -kitaláljuk-ez természetesen a sérülés tipusától és súlyosságától függ.

Zidane így ismét egy fontos játékosát fogja nélkülözni a következő bajnokin, de a hír bizonyára kellemetlenül érinti a kolumbiai válogatottat is. Ugyanis szeptember 7-én Brazilia, majd szeptember 11-én Venezuela ellen így James biztosan nem tud majd pályára lépni.

James a 2019/20-as idény kilencedik sérültje, Brahim, Mendy, Jovic, Asensio, Courtois, Rodrygo, Hazard és Militao után. Ezek közül Asensio sérülése a legsúlyosabb, a legoptimistább vélemények szerint is 6-8 hónapos kihagyásra kényszerül. Nehéz szezon kezdet ez a királyi gárdának. Természetesen minden sérültnek mielőbbi felépülest kívánunk!

Forrás és képek:Marca