Átigazolási HírekArsenalPremier League

Az Arsenal szélsője, Iwobi az Evertonnál folytatja

A Premier Leagueben szereplő Everton az utolsó órákban leigazolta az Arsenal 23 éves szélsőjét, Alex Iwobi-t, 35 millió fontért.

A 23 éves szélső 5 évre írt alá új csapatánál, miután a két klub megegyezett az átigazolásáról. Iwobiért 28 millió fontot fizetett az Everton, amihez további 7 millió font bónusz jön majd hozzá.

Az Everton azután döntött Iwobi mellet, hogy nem sikerült a Crystal Palace-szal megállapodniuk Wilfried Zaharól. Azonban a klub menedzsere, Marco Silva szerint a nigériai szélső mindig is a kívánságlistáján volt.

„Alex volt az egyik fő célpontunk ebben az átigazolási szezonban és úgy hiszem, ő egy fantasztikus igazolás az Everton számára.” – nyilatkozta Marco Silva.

„Ő egy céltudatos, tehetséges szélső és támadó középpályás, aki mindig nagyon keményen dolgozik a csapatáért.”

„Még mindig nagyon fiatal, de már sok első osztályú tapasztalattal; 100 Premier League meccs, sok európai és válogatott mérkőzés.”

Iwobi az Everton hetedik és végső igazolása ebben az átigazolási időszakban. Korábban megszerezték Jonas Lössl-t, Djibril Sidibet, Andre Gomest, Fabian Delph-t, Jean-Philippe Gbamint, és Moise Keant.

Iwobi az Arsenal saját nevelésű játékosa volt. Még 2015-ben mutatkozott be az Ágyúsoknál, azóta 148 mérkőzésen lépett pályára; nyert 1 FA Kupát és 2 Community Shieldet.

Forrás: Sky Sport