JuventusSerie A

Rabiot szerint a Juventusnál keményebb a munka

Adrien Rabiot az elmúlt hetekben szerződött szabadúszóként a Juventushoz, most pedig egyből meg is ragadta a lehetőséget, hogy kritizálja egykori munkaadóját.

„Az első benyomásaim nagyon jók. Nagyon boldog vagyok itt és jól akarok dolgozni, és az első mérkőzés pozitív érzéseket nyújtott.”-nyilatkozta Rabiot a Tottenham elleni, 3-2-re elveszített felkészülési mérkőzés után.

„Már 10 hónapja, hogy utoljára tétmérkőzést játszottam, de így is jól ment. Fizikálisan volt néhány nehézség, mivel alig több, mint egy hete kezdtük az edzéseket. Azt hiszem idővel és a több edzéssel minden jobban fog menni.”-folytatta a francia.

„Túl korai még összehasonlítani a francia és az olasz futballt, de a munka megközelítése más. A próbálkozások mennyisége alapján itt sokkal keményebb munka folyik, mint Franciaországban.”

Rabiot még kitért régi-új csapattársára, a visszatérő Gianluigi Buffonra is.

„Sokat beszélgettem Buffonnal még Párizsban. Tudja, hogy nem szeretnék a PSG-nél maradni és sokat mesélt a Juvéról. At mondta, ha olyan helyre akarok menni, ahol a következő 2-3 évben fejlődhetek, akkor oda kellene mennem. Tudta, hogy szeretek dolgozni és tanulni, és oda akarok menni, ahol vannak kihívások. Meggyőzött, hogy a Juve az ideális számomra.”-vallotta be Rabiot, hogy Buffon győzte meg a csatlakozásról.