Serie A

Gattuso sajtótájékoztatója a Parma elleni mérkőzés előtt.

A Dunelange elleni Európa Liga győzelem után, a Milan folytatja hajszáját a 4. helyért a Serie A-ban. Holnap délben a Parma látogat a San Siroba. Gennaro Gattuso mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

„Első sorban a labdára kell nagyon figyelnünk, gondoskodnunk kell arról, hogy össze-vissza fussanak és óvatosnak kell lennünk amikor támadnak. 60 ezer szurkolóra számítok a San Siroba. Félreértették amit mondtam, nem vagyok a 12:30-as mérkőzések ellen, ha 6-kor játszanánk, jóval kevesebb szurkoló lenne a stadionban. Csak arra a tényre szerettem volna rávilágitani, hogy a csütörtökön esti meccs után vasárnap délben már újra játszanunk kell.”

„Ha úgy játszunk, ahogy a Dudelange ellen, akkor nem fogunk nyerni. Tudom milyen csapat lesz az ellenfelünk, fejlődnünk kell, de bizakodó vagyok főleg, hogy a Dudelange ellen 2:1-es hátrányban is higgadtak maradtak. Calhanoglunak sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennie, remélem úgy folytatja, ahogy a második félidőben játszott a Dudelange és a Lazio ellen.”

„Már egy éve a Milan edzője vagyok. Remélhetőleg fejlődök, probálok higgadtabb lenni és 10-ig számolni, így félig már sikerül is. Azt mondják, hogy tapasztaltabbnak kéne lennem. 41 éves leszek Január 9.-én, remélem sikerül változnom abban, hogy jobban átlássam mi folyik a mérkőzésen és hogyan készülhetek fel rá.”

„Gazidiis évek óta a labdarúgásban van, nagyszerűen képviselte az Arsenalt. Volt egy közös ebédünk Maldinivel és Leonardoval együtt. Amikor beszél, az felvilanyozz. Imádom hallgatni, tapasztalatot és minőséget tud adni a kerethez.”

„Holnap majd kiderül, hogyan játszunk. Négy igazán jó középhátvédjük van. Jó játékosaik vannak, akik nagyszerűen tudnak védekezni és két nagyon gyors csatáruk. Céltudatosan építették fel a csapatukat és gratulálok a Parmának ahhoz, amit csinálnak.”

„Conti? Megérdemli, hogy a szurkolóink előtt térjen vissza, tudja hogy már csak egy utolsó lépés hiányzik. Újból fel kell fedeznie magát, mint játékos és fejlődni az 1 vs 1 helyzetekben. Tudtunk rajta dolgozni egy picit. Nem siettünk a visszatérésével, meg kell találnunk a megfelelő pillanatot.”

„Amit Mirabelli mondot Ronaldoról? Ha Ő azt mondta akkor nem hülyeség. Megvolt a lehetőség, minden amit mondott, az igaz.”

„Mauri jól játszott a Dudelange ellen. Így kell folytatnunk. Berolacci is jó volt, kihagyott pár helyzetet, de összességében jó volt. A játékosainkak készen kell állniuk. Montolivonak maximalisan kellett volna edzenie és akkor játszhatna holnap, ahogy Bakayoko és Cutrone is, nincsenek a legjobb állapotban, de a csapattal készültek és holnapi meccsen ők pályára léphetnek.”

„Teljesen normális, hogy kedvelem Fabregast, ahogy Modricot és Kantét, meg még sok másik játékost is. Ezeket a kérdéseket nem nekem, hanem Leonardonak és Maldininek kéne feltenni. Most nem hiszem, hogy nekem kéne beszélnem az átigazolási piacról.”