Foci

Piemonte Calcio: a 7 leghülyébb kitalált csapat név, videó játékokból

A FIFA20 még meg se jelent, de máris óriási hátrányba került a Pro Evolution Soccerrel szemben, hiszen a PES megállapodott a Juventusszal a csapat nevének, címerének és mezének exkluzív használatában.

A FIFA rajongóinak hozzá kell szokniuk, hogy a játékban a csapat neve Piemonte Calcio lesz (aminek már saját magyar rajongói oldala is van a facebookon). ​

A 90mins összegyűjtötte a 7 legikonikusabb/leghülyébb, kitalált nevű csapatokat.

East Dorsetshire

A Pro Evolution Soccer sorozatot sokszor támadták az elmúlt években alaptalanul, de azért volt, hogy okot adtak rá.

A PES-nek szokása az angol csapatokat azokról a megyékről elneveznie ahol játszanak, mint például ahogy a Bournemoutht elnevezték East Dorsetshire-re. Ugye tisztára mint egy angol megye? Pedig nem. East Dorset egy megye, East Dorsetshire nem. Tényleg szükség volt a ‘shire’-re?

Dublin

Írország fővárosa tökéletes név egy ír csapatnak, aminek nincsen meg a license a PES2-ben, nem? Óriási tévedés.

Az Aston Villa kapta ezt a nevet. Talán a csatár Dion Dublin után. Tényleg.

Aztán valószínűleg rájöttek, hogy mennyire vicces volt, szóval megváltoztatták a nevét egy angol megyére, West Midlands Village-re.

Niitsu Unicorn

Nem csak a PES tud érdekes neveket kitalálni, ott van a Football Manager sorozat is. Az első kiadásnak, a Football Manager 2005-nek nem sikerült megvenni az összes jogot, így a Japán csapatok kimaradtak.

Majd az FM-nek az az ötlete támadt, hogy random nevekkel tölti fel a bajnokságot. Óriási mind, de talán a Niitsu Unicorn a legjobb közülük, ami igazából nem is egy csapat. Sose volt ilyen és valószínűleg nem is lesz, még ha vicces is lenne…

Rekordmeister

A PES-nek hosszú „se veled, se nélküled” története van a Bayern Münchennel még úgy is, hogy igyekeztek jó színben feltüntetni a csapatot.

A PES 3-ban és 4-ben a Bayernt szimplán Rekordmeisternek hívták (rekord bajnok). Igazából nem is név, csak egy tény megállapítás, hogy mennyire domináns a Bundesligában a müncheni csapat.

Később az Isar folyó után nevezték el őket, majd pár évvel később kivették a játékból a csapatot. Aztán vissza kerültek.

Lake District

Akiknek esetleg kimaradt volna a Lake Disctrict (tó kerület), észak-nyugat Anglia egyik igen tavas vidéke, nem? Hát nem, igazából London egyik csapata.

Valakinek azért ezt el kellett volna mondania a PES 2 készítőinek, mert ők végül a West Ham Unitedet nevezték el Lake Districtnek.

Az első PES játékban amúgy csak simán ‘Westham’-nek hívták a csapatot, majd ezt változtatták meg…

Aragon

Aragon egy Spanyol régió, és egy 19. századbeli csatahajó neve. Sose volt semmilyen kapcsolat az Aragon és Manchester között, egészen a híres PES 2-ig.

Igen, a Manchester United kapta az Aragon nevet, igazából senki se tudja miért. A név amúgy nem sokáig maradt meg, lecserélték nem sokkal jobbra.

A PES 3-ban a United neve a Trad Bricks lett. Vörös tégla. Még a stadionjuk is Trad Brick Stadium volt, ami sehogy sem hangzik úgy, mint az Old Trafford.

Kebab Shop

Na jó ez egy kicsit csalás, mert ez nem egy igazi csapat fake neve. De akkor is megmutatja milyen nagyszerű játék volt a Sensible Soccer.

A fejlesztők szórakoztatni akartak, szóval belepakoltak egyedi csapatokat. Ilyen volt a híres ‘Cheese Board’, amiben az összes játékos egy sajt után kapta a nevét, vagy az abszolult győztes ‘Kebab Shop’.

A középpályájukon ott volt a legendás ‘Dobozos ital’ és a ‘Fűszeres krumpli’, a csatár duójuk pedig a rettegett ‘Sajtburger’ és a ‘Kis Doner’ volt. Mindent tudtak amit az ember a csatároktól elvár, csak ők még fincsik is.