Átigazolási HírekManchester UnitedPremier League

Zsúfolt átigazolási időszaka lesz a Manchester Unitednek

A Manchester United 2018-19-es szezonja, az egyik legrosszabb idény volt az elmúlt időszakban. Elbocsátották az edzőt, egy célt sem sikerült elérni, a Premier League-ben 6. helyen végeztek és a BL-ben a negyeddöntőig jutottak, ahol 4-0 összesítésben kiejtette a Barcelona őket.

Elég komoly dolog, hogy a „Vörös Ördögök” és a városi rivális, az első helyezett Manchester City között 32 pont a különbség, illetve a 18. helyen végző Cardiff és Manchester United között is 32 pont különbség volt.
Ole Gunna Solskjaer és a játékosok szezonját úgy is nevezhetjük, hogy ‘szégyenszezon’.
54 gólt kaptak 38 meccsen.

A Manchesteri Vörösök riválisai, például a Manchester City, a Liverpool és a Chelsea is trófeákat nyertek (a Manchester City a Premier Leaguet, a Liverpool Bl-t, míg a Chelsea Európa-Ligát).

Ennek fényében egyértelmű volt, hogy a szezon végén a United egy fontos újjáépítési periódussal szembesül, pedig tavaly nyáron Mourinho 75 Millió fontot költött (Fred, Dalot és egy harmadik kapus, Lee Grant).

Egynéhány játékost el kell adni, és minőségi erősítés kell, hogy a Manchester United végre visszatérjen a régi, sikeres útjához. Az ESPN állítása szerint, viszont Solskjaer 100 Millió fontot tud költeni nyáron focistákra, így előfordulhat, hogy néhány játékost értékesíteni fog a Manchester United, akiben nem látnak nagy jövőt, vagy távozni szeretne.

10 nap múlva megkezdődik a nyári felkészülés a „Vörös Ördögöknél”. Solskjaer eddig csak 1 játékost hozott, 15 Millió fontot adott a Swansea-nek Daniel James játékjogáért, Fellaini, vagy Herrera helyetteseként.

A Manchester United szerződéshosszabbítási ajánlatot adott Juan Mata-nak, Youngnak, Smallingnak és Jonesnak is. Rashford-nak és De Gea-nak is lassan lejár a szerződése, ám számukra ajánlat még nem érkezett.

Miután Sir Alex Ferguson visszavonult edzői pályafutásából, a Manchester United egyre rosszabb irányba haladt. Egyes információk szerint Solskjaer főleg a védelemmel nincs megelégedve és 40 Millió Fontos ajánlatot adtak Maguire játékjogáért, de a Leicester City azon nyomban visszautasította az ajánlatot, ugyanis nem fogják a játékost 80 Millió font alatt eladni.

Solskjaer korlátozott mennyiségű pénzt költhet nyáron az átigazolási ‘ablakban’.

A United-nél az elsődleges cél: Wan Bisakka és Maguire megszerzése. Utóbbi nem lesz oly könnyű. Ennek a két játékosnak az ára 135 Millió font kb. Longstaff az a játékos, akinek már lehetősége van kinyílni, nagyobb csapatba igazolni, ám 21 évesen nem biztos, hogy megmaradna az a formája a Manchester United-ben, mint ami volt a Newcastle United-ben. A Newcastle 25 Millió fontot szeretne kérni a játékosért.

Továbbá, a vezetőedző és a vezérigazgató is egyaránt azon dolgozik, hogy a Manchester United elcsábítsa Jadon Sancho-t a Borussia Dortmund-tól. Ez nem lesz könnyű feladat, ugyanis Sancho elmondta, hogy jól érzi magát Dortmundban, nincs honvágya, illetve a Dortmund sem kívánja eladni a tehetséges tinit. A „Vörös Ördögök” 80 Millió fontos ajánlatot készülnek tenni Sancho játékjogáért, azonban Watzke elmondta, hogy a játékos kifizethetetlen, mivel nem eladó.

Ha az United úgy dönt, hogy eladja Lukaku-t, Pogba-t és De Gea-t, akkor az óriási bevételt hozna, így az MU jóval aktívabb is lehetne a piacon.