BarcelonaLa Liga

De Jong már sokak számára a világ legjobb középpályása

Johan Cruyff vitathatatlanul az a játékos/edző, aki a legjobban meghatározta az Ajax, a Barcelona és a holland válogatott játékát. Jelenleg Frenkie De Jong az a játékos, akinek a DNS-ében a leginkább benne van a holland legenda öröksége.

A fiatal középpályás a meccs embere volt az Anglia elleni Nemzetek Ligája elődöntőben. A 22 éves játékosnak több érintése, több passza, több szerelése, valamint több megelőzése volt, mint bármely másnak a két csapatból.

„De Ligt és De Jong nagyon jók voltak, főleg Frenkie, nagyszerű mérkőzése volt.”-nyilatkozta Ronald Koeman, a hollandok szövetségi kapitánya. Ennek ellenére a játékos önkritikusan azt állította, hogy nem volt elégedett a passzaival. Ennek ellenére 93%-ban pontos volt.

A hollandok vasárnap Portugália ellen játsszák a döntőt, Ruben Dias, a luzitánok védője pedig tisztában van De Jong erényeivel:
„Nehéz lesz, de meg kell tennünk mindent, amit tudunk, hogy megállítsuk Hollandiát. Tudjuk, hogy De Jong erényeiből merítenek a középpályán.

A fiatal játékos az Ajaxxal megnyerte a hazai duplát, de a BL-ben elvéreztek az elődöntőben. A nyártól a Barcelonában játszó középpályás most a válogatottal is nyerne trófeát. Ez azért is értékelődne fel, mert a hollandok a legutóbbi két nagy tornáról is lemaradtak.

„Fantasztikus szezonunk volt az Ajaxxal. Megnyertük a bajnokságot, de sajnos kiestünk a BL-elődöntőben.Most viszont megvan a lehetőségünk, hogy Hollandiával újabb trófeát nyerjünk. Magabiztos vagyok, hogy megcsinálhatjuk.”-nyilatkozta a középpályás.

Frenkie De Jong világsztárok figyelmét is felkeltette, Antoine Griezmann egyenesen a valaha volt legjobb ellenfelének nevezi, akitől nem tudta soha elvenni a labdát. „Jelenleg ő a legjobb. Megvan a személyisége, technikája és tudja, mi fog történni a pályán. Jómagamra emlékeztet.”-nyilatkozta ezt már a legendás Andrea Pirlo, aki hasonló stílusú játékos volt a maga idejében.

Jamie Redknapp szerint De Jong jelenleg a világ legjobb középpályása. Olyannak tartja, mint Modric, aki a körülötte játszók teljesítményét is feljavítja.