JuventusSerie A

Matuidi: „Ez volt a karrierem legrosszabb pillanata”

Blaise Matuidi, a Juventus francia középpályása ült le egy terjedelmes interjúra a francia L’Equipe újságírójával, ahol sok érdekes dologról vallott.

Matuidi olasz bajnok lett az idén is, amiről jó véleménnyel van. „Kielégítő szezon volt, majdnem minden meccsen játszottam, ami egy olyan klubnál, mint a Juve, sokat jelent. A Serie A-címünket is megvédtük.”-kezdte a 32 éves középpályás a szezon értékelését.

A Juventusnál nem titkoltan a BL megnyerése volt a cél, ez azonban csúfos véget ért, és még az elődöntőig sem jutottak:
„A Bajnokok Ligája-kiesésünk volt az év legsötétebb pillanata. Már látjuk, hogy fizetjük a következményeit látva, hogy az edzőnk már elhagyta a klubot. Megvoltak a képességeink, hogy jobbak legyünk, de nem tudtuk felpörgetni a játékunkat a megfelelő pillanatban. Mutattunk karaktert is, például az Atletico elleni fordításunkkal. A visszavágő tökéletes mérkőzés volt és akkor azt hittem, meg isnyerhetjük a végén.”

A Juventus egy éve bankot robbantott, és leigazolta Cristiano Ronaldot:
„Az Ajax ellen sajnos fontos hiányzóink voltak, mint Chiellini. Ronaldo rendkívüli. Mindent megnyert már, és azt mondják, ilyenkor veszítesz a motivációdból, de nem ő. Mindig feljebb akar jutni és nyerni, még edzésen is.”

„Zlatan Ibrahimovichoz képest ismás volt, mert Cristiano sokkal inkább kemény munkás. A meccsek után, mikor mindenki pihenni próbál, ő már az edzőpályán van gyakorol. Egyszerűen, wow.”

Matuidit is rasszista támadás ért

Matuidi számára azonban nem csak a BL-kiesés jelentett sötét pillanatot a szezonban. Olaszországban egyre nagyobb probléma a lelátói rasszizmus, a Cagliari szurkolói azonban őt, valamint Moise Keant is rasszista rigmusokkal illették.

„Karrierem egyik legrosszabb pillanata volt. Egy évvel előtte, ugyanebben a stadionban már megtörtént, ezúttal viszont az első reakcióm az volt, hogy állítsuk meg a játékot. Csak azért nem sétáltam le, mert ott voltak a csapattársaim, le kellett játszanunk a meccset, nem gondolhatok csak magamra. Utána arra gondoltam, hogy ha lesétálok, akkor ezeknek az embereknek erőt adok, amit nem akarok. Rájuk kell mutatnom, és meg kell büntetni őket. 20 ezer ember volt abban a stadionban, de nem mind ilyen. Miért legyen a többség megbüntetve néhány idióta miatt?”-tette fel a költői kérdést Matuidi.

Végezetül a világbajnok játékos szót ejtett a jövőjéről is. Egyes jelentések szerint a Közel-Keleten folytathatja pályafutását, ezt viszont megcáfolta:

„Van még egy év a szerződésemből, valamint egy opció további egyre is. Boldog vagyok a Juventusnál. Nem bántam meg semmit, szeretem a kihívásokat és ma én vagyok a világ legboldogabb embere. Maradhattam volna a PSG-nél, ha akartam volna, de senki nem fogott fegyvert a fejemhez, hogy távozzak. Abban a pillanatban viszont, amikor nem érzed magadban a megfelelő magabiztosságot, váltanod kell.”-fejezte be interjúját Matuidi.