Általános KvízekKvízTörténelem

Kvíz: Vajon léteztett Robin Hood, Tell Vilmos és Arthur Király, vagy csak kitalálták őket?

Kitalált, vagy létező történelmi személyek voltak? Tudod rá a választ? Robin Hood, Tell Vilmos, Arthur Király vajon mind léteztek vagy csak kitalálták őket? Töltsd ki a kvízt és teszteld le a tudásod!

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunkkérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Robin Hood, a tolvajok fejedelme, aki elvesz a gazdagoktól és a szegényeknek ad, valós személy volt valaha?

Helyes! Helytelen!

Bár nagyon jól hangzik, sokan vágyunk erre a hősiességre de Robin Hood sosem volt valós személy, csak az angol folklór része.

Arthur király és nemes szívű lovagjai, akik kiérdemelték helyüket a kerekasztal mellet vajon kitaláltak, vagy csak mese?

Helyes! Helytelen!

Homérosz létezett vagy kitalált személy?

Helyes! Helytelen!

Homérosz életéről nem maradtak fenn megbízható források, az sem bizonyos teljességgel, hogy valós személyként létezett-e. Számos fennmaradt életrajza ellentmondásos, regényes.

Hirdetés

Létezett-e valaha a híres Tell Vilmos?

Helyes! Helytelen!

Tell Vilmos svájci szabadságharcos kitalált személy, alakja valószínűleg a dán mondavilágból szivárgott Svájc függetlenségtörténetébe.

Búvár Kund I. András seregének katonája volt, aki a német császár hajói alá úszva megfúrta és elsüllyesztette azokat. De vajon létezett vagy csak legenda?

Helyes! Helytelen!

Toldi Miklós, a legendásan nagy és erős vitéz vajon létező személy volt, vagy kitalált hős?

Helyes! Helytelen!

Toldi Miklós (1320 körül – 1390. november 22.) bihari birtokos nemes. Személyét sokáig fiktívnek tartották, mivel életéről kevés adat maradt fent. Oklevelekből kimutatták, hogy Toldi György és Toldi Miklós valóban élt I. Károly és I. Lajos korában

Hirdetés

A négy muskétás közül melyik volt az az egy, amelyik valóban létezett?

Helyes! Helytelen!

D'Artagnan volt az egyetlen, aki négyük közül valóban létezett. D'Artagnan a család egy jó barátjának, Tréville grófjának köszönhetően egy muskétás századba került, majd miután Turenne marsall alatt részt vett a harmincéves háborúban, 1644-ben bejutott a Királyi Testőrség soraiba.

Feketeszakáll a rettegett kalóz vajon csak legendák kitalálta alakja, avagy létezett a történelem során?

Helyes! Helytelen!

Feketeszakáll, azaz Edward Teach angol kalóz, akinek nevét a Karib-térségben és az Atlanti-óceán nyugati részén rettegték.

Kvíz: Kitalált karakter, vagy létező történelmi személyről volt?

Share your Results: