Általános KvízekKvízTörténelem

Történelem kvíz: Ki győzött a legnagyobb középkori csatákban?

Számtalan csatával írtak történelmet és határozta meg a jövőt, történelem kvízünkben mi most ezekből szemezgettünk és választottunk ki tízet. Lássuk mennyire emlékszel a történelem órákból? Tudod melyik csatában ki győzött?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Augsburgi csata. A magyar kalandozások történetének egyik legjelentősebb ütközete 955. augusztus 10-én zajlott a magyar és német seregek között. Ki nyert?

Helyes! Helytelen!

Pécs ostroma 1664. január 27-étől február 6-áig tartott. A várat a török védte Zrínyi Miklós és Wolfgang von Hohenlohe csapataival szemben.

Helyes! Helytelen!

Legnanoi csata 1176 május 29. A harcoló felek: az invesztitúra háborúk korához tartozó csatában az egyik oldalon a Milánó vezette Lombard városállamok szövetsége állt, míg a másik oldalon Barbarossa Frigyes német-római császár katonái sorakoztak fel. Ki nyerte a csatát?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A hundsfeldi csata a Német-római Császárság és Lengyelország közt 1109. augusztus 24-én vívott ütközet volt. Ki nyerte a csatát?

Helyes! Helytelen!

A bosworthi csatát, amely lezárta a rózsák háborúját 1485. augusztus 22-én vívták. Az összecsapásban halt meg III. Richárd. Ki nyerte a csatát?

Helyes! Helytelen!

A nikápolyi csata 1396. szeptember 25-én (vagy 28-án) az egyesült magyar–francia–havasalföldi és egyéb csapatokból álló keresztes had összecsap az Oszmán Birodalom török–szerb seregével. Ki nyerte a csatát?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Azincourti csata 1415 október 25. A százéves háború második szakaszában a franciák (VI. Károly, Charles d’Albret) és az angolok (V. Henrik) ütköztek meg egymással. Ki volt a győztes fél a csatában?

Helyes! Helytelen!

A Rigómezei csata 1389 június 28-án zajlott. Az egyik oldalon a szerb, bosnyák, albán havasalföldi balkán szövetség állt Szerbia vezetésével, a másik oldalon pedig a hódító Oszmán Birodalom. Ki volt a nyertes fél?

Helyes! Helytelen!

A nándorfehérvári diadal a magyar–török háborúk egyik jelentős eseménye, amelynek során 1456. július 4–21. között magyarok és szerbek hősiesen védték Nándorfehérvárt. Ki nyerte az ostromot?

Helyes! Helytelen!

Crécy csata 1346 augusztus 26. A százéves háborúban a franciák (IV. Fülöp) és az angolok (III. Edward) ütköztek meg egymással. Ki volt a győztes fél?

Helyes! Helytelen!

Tudod melyik oldal győzedelmeskedett a világ legnagyobb középkori csatáiban?

Share your Results: