Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Állatos kvíz: Csak néhány jellemzőt adtunk meg. Kitalálod így is, hogy melyik állatról van szó?

A kvízben rövid leírást adunk az állatokról, neked csak ki kell találnod, hogy a három közül melyikről van szó! Jó szórakozást hozzá, és sok sikert!

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

állatos kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Igen intelligens madarak, rendkívül fogékonyak, zsákmányszerzési módszereik és az ehhez kapcsolódó adottságaik nagyon kifinomultak. Főleg éjszaka aktív ragadozók, szemgolyójukat nem tudják forgatni.

Helyes! Helytelen!

A legmagasabb szárazföldi élőlény. Társas állat, többnyire 10–20, különböző korú és ivarú egyedből álló csordákat alkotnak.

Helyes! Helytelen!

A párosujjú patások rendjébe tartoznak, alakjuk a halakéhoz hasonló. Hátsó végtagjaikat elveszítették. Az emlősök ügetéséből átörökölt, a gerincet függőlegesen hullámoztató mozgással közlekednek.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Párosujjú patás de a legközelebbi rokonaik a cetek. Teste csaknem teljesen csupasz, hatalmas szájában több fog is agyarrá módosult.

Helyes! Helytelen!

Az emlősök osztályának a páratlanujjú patások rendjébe tartozó faj. Háziasítása Közép-Ázsiában kezdődött, nagyjából 4000 évvel ezelőtt.

Helyes! Helytelen!

Nincs még egy olyan állat, melynek több figyelmet szenteltek volna a művészetben. Már a kőkori barlangrajzokon is látható és százharmincszor fordul elő a Bibliában. Természetvédelmi státusza sebezhető, csupán 25 ezer példány él szabadon.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A világon szinte mindenfelé elterjedt rágcsáló. Hazánkban a népnyelv cibókána is nevezi. Fej-törzs-hossza 21-30 centiméter, farokhossza 15-25 centiméter, testtömege 250-500 gramm, látása rendkívül fejlett.

Helyes! Helytelen!

Súlyuk 0,35-6,5 kg-ig terjedhet. Lábukon három ujj előrenéz, a negyedik hátra. Szárnya testéhez viszonyítva kicsi, lekerekített, csak rövidebb távokat képes repülni.

Helyes! Helytelen!

Melyik állatról van szó?

Share your Results:

Jöhet a következő?