Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Kvíz: Te tudod, hogy melyek a világ legmagasabb, leghosszabb, legnagyobb dolgai? Keveseknek sikerül a 8/10!

Melyik a világ legnagyobb állata és melyik a világ legnagyobb területű országa? Szerinted képben vagy mindennel? A legfrissebb kvízünkből azonnal kiderül, hogy mire jutsz majd!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Melyik a világ legmagasabb hegycsúcsa?

Helyes! Helytelen!

A világ legmagasabb csúcsa a Himalája hegységben található Mount Everest, más néven Csomolungma. A Nepál és Kína határán található hegy a hivatalos mérések szerint 8848,86 méter magas.

Melyik a világ legmélyebb barlangja?

Helyes! Helytelen!

A Kruber-barlang a világ egyik legmélyebb barlangja. A legmélyebb pontja 2197 méter mélyen van. Grúziában, pontosabban Abháziában, a Nyugat-Kaukázusban, közelebbről a Gagrai-hegység Arabika-masszívumában található.

Melyik a világ legnagyobb területű országa?

Helyes! Helytelen!

Az Oroszországi Föderáció a világ legnagyobb területű országa (több mint 17 millió km2). Területének hossza északtól délig több mint 4 ezer kilométer, nyugattól keletig pedig több mint 10 ezer kilométer.

Hirdetés

Melyik a világ legmagasabb épülete?

Helyes! Helytelen!

Melyik a világ legnagyobb állata?

Helyes! Helytelen!

A kék bálna a 30 méteres hosszával és a 173 tonnás testtömegével a legnagyobb ismert állat, ami valaha is létezett.

Melyik a világ legnépesebb városa?

Helyes! Helytelen!

Japán teljes népessége 37 868 229 fő.

Hirdetés

Melyik a világ legnagyobb területű tengere?

Helyes! Helytelen!

Területe 4 790 000 km2.

Melyik a világ legnagyobb területű kontinense?

Helyes! Helytelen!

Ázsia a legnagyobb és legnépesebb kontinens. Területe 44,5 millió km². Ez a Föld teljes területének 8,7%-át teszi ki, a szárazföldeknek pedig a 29,8%-át.

Melyik a világ leghosszabb folyója?

Helyes! Helytelen!

A legújabb mérések szerint az Amazonas a világ leghosszabb folyója. Eddig a Nílust tartották annak, de bebizonyosodott, hogy míg ez utóbbi "csak" 6.695 km, addig az Amazonas akár 6.850 km hosszú is lehet. Forrás: National Geographic: https://ng.24.hu/fold/2007/06/19/az_amazonas_hosszabb_mint_a_nilus/

Milyen fajta a világ legmagasabb fája?

Helyes! Helytelen!

A világ legmagasabb fája a Hyperion nevű tengerparti mamutfenyő (vagy örökzöld mamutfenyő, Sequoia sempervirens) Kaliforniában, az Amerikai Egyesült Államokban található, magassága 115,85 méter. A fát 2006-ban fedezte fel Chris Atkins és Michael Taylor, a mérést pedig Stephen C. Sillett amerikai botanikus végezte el. A fa pontos helyét titokban tartják, nehogy a lelkes turisták hada kárt tegyen ebben a természeti csodában.

Kvíz: Te tudod, hogy melyek a világ legmagasabb, leghosszabb, legnagyobb dolgai? Keveseknek sikerül a 8/10!

Share your Results:

Jöhet a következő?