Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Állatos kvíz: 10 érdekes állatos tudáspróba kérdés. Lássuk, mennyit tudsz megválaszolni?

Melyik emlős pulzusa a legalacsonyabb és hány lábujja van egy macskának? Lássuk, milyen pontszámot érsz el a legfrissebb állatos tudáspróba kvízünkben?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Melyik a legnagyobb élő gyíkfaj?

Helyes! Helytelen!

A komodói varánusz a legnagyobb termetű gyíkfaj. Átlagos tömege nemtől függetlenül 70 kg. A nőstény átlagosan 68–73 kg tömegű és 2,3 m hosszú, míg a hím átlagosan 80–90 kg tömegű és 2,6 m hosszú. A legnagyobb talált példány 3,13 m hosszú és 166 kg tömegű volt.

Összesen hány lábujja van a macskáknak?

Helyes! Helytelen!

18 (öt mindkét első mancson, négy mindkét hátsó mancson)

Melyik az egyetlen madár, amely visszafelé is tud repülni?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Hol található a pillangók ízlelőbimbóinak nagytöbbsége?

Helyes! Helytelen!

Milyen állat a flamand óriás?

Helyes! Helytelen!

A flamand óriásnyúl a házinyúl legnagyobb fajtája. A flamand óriások történelmileg hasznos fajták, amelyeket szőrükhöz és húsukhoz használtak. Gyakran házi kedvencként tartják őket, mivel ismertek engedelmességükről és türelmükről, amikor kezelik őket.

Átlagosan meddig él egy házilégy?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Orra hegyes és V alakú és a sósabb vizeket kedveli. Aligátor vagy krokodil?

Helyes! Helytelen!

A krokodil orra hegyes és V alakú, az aligátoré pedig széles és U alakú. A krokodil a sósabb vizeket kedveli, az aligátor meg az édeset.

Melyik emlős pulzusa a legalacsonyabb?

Helyes! Helytelen!

A kutatók ugyanis arra jutottak, hogy az akár 30 méteresre és 200 tonnásra is megnövő kék bálna pulzusszáma szélsőségesen lecsökken, amikor az állat táplálékért alámerül az óceánba: ez általában 4-8, de akár 2 szívverést is jelenthet percenként.

Hány csontja van egy cápának?

Helyes! Helytelen!

A cápák testében egyetlen csont sincs, ehelyett porc alkotja őket, ugyanaz a szövet, amely az ember orrát és fülét alkotja.

Hány kg-ot nyom egy galápagosi óriásteknős?

Helyes! Helytelen!

A legnagyobb ma élő szárazföldi teknősfaj, amelyet óriás voltának hangsúlyozásaként elefántteknősnek is hívnak. Testtömege akár 400 kilogramm, testhossza pedig akár 187 cm hosszú is lehet fejétől a farkáig.

Állatos kvíz: 10 érdekes kérdés az állatvilágból. Elkönyvelheted a hibátlan eredményt?

Share your Results:

Jöhet a következő?