Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Állatos kvíz: 10 érdekes állatos tudáspróba kérdés. Lássuk, mennyit tudsz megválaszolni?

Melyik emlős pulzusa a legalacsonyabb és hány lábujja van egy macskának? Lássuk, milyen pontszámot érsz el a legfrissebb állatos tudáspróba kvízünkben?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Milyen állat a flamand óriás?

Helyes! Helytelen!

A flamand óriásnyúl a házinyúl legnagyobb fajtája. A flamand óriások történelmileg hasznos fajták, amelyeket szőrükhöz és húsukhoz használtak. Gyakran házi kedvencként tartják őket, mivel ismertek engedelmességükről és türelmükről, amikor kezelik őket.

Orra hegyes és V alakú és a sósabb vizeket kedveli. Aligátor vagy krokodil?

Helyes! Helytelen!

A krokodil orra hegyes és V alakú, az aligátoré pedig széles és U alakú. A krokodil a sósabb vizeket kedveli, az aligátor meg az édeset.

Melyik az egyetlen madár, amely visszafelé is tud repülni?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Hány csontja van egy cápának?

Helyes! Helytelen!

A cápák testében egyetlen csont sincs, ehelyett porc alkotja őket, ugyanaz a szövet, amely az ember orrát és fülét alkotja.

Összesen hány lábujja van a macskáknak?

Helyes! Helytelen!

18 (öt mindkét első mancson, négy mindkét hátsó mancson)

Melyik a legnagyobb élő gyíkfaj?

Helyes! Helytelen!

A komodói varánusz a legnagyobb termetű gyíkfaj. Átlagos tömege nemtől függetlenül 70 kg. A nőstény átlagosan 68–73 kg tömegű és 2,3 m hosszú, míg a hím átlagosan 80–90 kg tömegű és 2,6 m hosszú. A legnagyobb talált példány 3,13 m hosszú és 166 kg tömegű volt.

Hirdetés

Hol található a pillangók ízlelőbimbóinak nagytöbbsége?

Helyes! Helytelen!

Hány kg-ot nyom egy galápagosi óriásteknős?

Helyes! Helytelen!

A legnagyobb ma élő szárazföldi teknősfaj, amelyet óriás voltának hangsúlyozásaként elefántteknősnek is hívnak. Testtömege akár 400 kilogramm, testhossza pedig akár 187 cm hosszú is lehet fejétől a farkáig.

Átlagosan meddig él egy házilégy?

Helyes! Helytelen!

Melyik emlős pulzusa a legalacsonyabb?

Helyes! Helytelen!

A kutatók ugyanis arra jutottak, hogy az akár 30 méteresre és 200 tonnásra is megnövő kék bálna pulzusszáma szélsőségesen lecsökken, amikor az állat táplálékért alámerül az óceánba: ez általában 4-8, de akár 2 szívverést is jelenthet percenként.

Állatos kvíz: 10 érdekes kérdés az állatvilágból. Elkönyvelheted a hibátlan eredményt?

Share your Results:

Jöhet a következő?