Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Ultranehéz tudáspróba kvíz: Kösd fel a gatyád, ez nem lesz könnyű! Sikerül legalább a 6/10 eredmény?

Nem mindennapi tudáspróba kvízt hoztunk nektek, ugyanis a szokásosnál is nehezebbre sikeredett! Így is menni fog mind a 10 kérdés? Sok sikert és jó szórakozást hozzá!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

tudasproba kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Milyen kifejezés szolgál az élő szervezetek, például a szentjánosbogarak vagy a baktériumok fénykibocsátására?

Helyes! Helytelen!

A biolumineszcencia olyan fény, amelyet élő szervezetek hoznak létre és bocsátanak ki. Hasznos a világ óceánjaiban található élőlények sokasága számára, a táplálkozástól a védekezésig, valamint a kommunikációig és a szaporodásig.

Melyik kontinensen található a Szerengeti régió?

Helyes! Helytelen!

A Szerengeti ökoszisztéma egy földrajzilag meghatározható régió Afrikában, egy többnyire füves szavanna, amely Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik. A régió védett területe a körülbelül 30 000 km²-es síkságon található, Kenya déli határáig terjedő Szerengeti Nemzeti Park.

Melyik reneszánsz művész nevéhez kötődik az Esterházy Madonna című festmény?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Hány dl bor kell a Krúdy-fröccsbe?

Helyes! Helytelen!

Hányadik évfordulóként ünneplik a házasok a gyémántlakodalmat?

Helyes! Helytelen!

Melyik író regénye az „Az alkimista”?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Milyen nemzetiségű a Nissan járműgyártó?

Helyes! Helytelen!

Melyik évben kötötték meg a Bretton-Woods-i megállapodást?

Helyes! Helytelen!

A Bretton Woods-i tárgyalások eredményeképpen egy olyan rendszer jött létre, ami egyedül az áru és tőke szabad forgalmának fenntartására hozott szabályokat; a Bretton Woods-i alapok gyakorlatilag az Egyesült Államok termelésére és fizetőképességére épültek.

Melyik tudományágban használják a Hertzsprung-Russell diagramot?

Helyes! Helytelen!

A Hertzsprung–Russell diagram (rendszerint a H-R diagram vagy a HRD rövidítését használják) az asztrofizika területén az Ejnar Hertzsprung (1873-1967) dán–holland és Henry Norris Russell (1877-1957) amerikai csillagász által 1905 és 1913 között felállított csillagfejlődési diagram, amely egy grafikonon a csillagok és a csillagcsoportok legszembetűnőbb tulajdonságait (szín, luminozitás, abszolút magnitúdó, felszíni hőmérséklet, színképosztály) mutatja.

Melyik állat ürülékéből készül a világ legdrágább kávéja, a Kopi Luwak?

Helyes! Helytelen!

A maláji, vagy közönséges pálmasodró a cibetmacskafélék családjába, a pálmasodróformák alcsaládjába tartozik, ragadozó emlős. A kopi luwak pedig egy igen drága kávékülönlegesség, mely olyan kávébabból készül, amit az állat – a közönséges pálmasodró – megevett, majd kiürített magából.

Ultranehéz tudáspróba kvíz: Kösd fel a gatyád, ez nem lesz könnyű! Sikerül legalább a 6/10 eredmény?

Share your Results:

Jöhet a következő?