Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Állatos kvíz: 10 állati jó kérdés, amit csak igazi állatrajongók teljesítenek hibátlanra!

Melyik a világ legyorsabb állata és vajon melyik a legnagyobb élő hal a világon? Ha te is oda vagy az állatokért akkor ezek a kérdések biztosan nem fognak ki rajtad és imádni fogod ezt az állati jó kvízt! Sok sikert és jó szórakozást hozzá!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

A jegesmedvék az Északi vagy a Déli-sarkon élnek?

Helyes! Helytelen!

Miféle állatfaj lehet a kancsil?

Helyes! Helytelen!

A kancsilfélék (Tragulidae) a párosujjú patások rendjének egy családja. Mintegy 3 nem és 10 ma élő faj tartozik a családba. A kancsilfélék kis testű, titokzatos állatok, amelyeket Afrikában, Indiában, Srí Lankában és Délkelet-Ázsiában találhatunk meg. Az állatoknak nincs szarvuk vagy agancsuk, de a felső állcsontjából két megnagyobbodott szemfog nő ki.

Hány orra van egy csigának?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mitől rózsaszínűek a flamingók?

Helyes! Helytelen!

A kis flamingók, amikor megszületnek egyáltalán nem rózsaszínek, hanem fehérek vagy szürkék. Sőt, két-három év is kell nekik mire pinkké válnak. A színüket pedig csakis az alfa- és béta-karotinban gazdag étrendjüknek köszönhetik. A vadon élő flamingók kék-zöld és piros algával, apró bogarak lárváival, kovamoszattal, picike rákfélékkel, puhatestű állatokkal és halakkal táplálkoznak.

Az alábbiak közül melyik lehet az a kutyafajta, amely képes ezer szónál többet is megérteni?

Helyes! Helytelen!

Melyik az az állatfaj, amely még igen szélsőséges körülmények között (-30°C és +50°C) is elvan?

Helyes! Helytelen!

A tevék sivatagi állatokként híresültek el, ennek ellenére a kétpúpú fajta még a Góbi-sivatag hatalmas hőségéhez, valamint a mongol sztyeppék csípős hidegéhez is alkalmazkodni tudott.

Hirdetés

Melyik a világ legnagyobb élő hala, amely akár 18 méter hosszúra is megnőhet?

Helyes! Helytelen!

A cetcápa a ma élő legnagyobb hal, hiszen akár 18 méter hosszúra is megnőhet. Ez körülbelül 1800-szor hosszabb, mint a legkisebb hal, a Paedocypris progenetica, amelynek maximális hossza mindössze 10 milliméter.

Melyik a leggyorsabb lény az állatvilágban, amely képes elérni a 300 km/órás sebességet is?

Helyes! Helytelen!

A vándorsólymok úgy kapják el zsákmányukat, hogy előbb magasra repülnek, majd hihetetlen sebességgel „zuhannak rá”. Összehasonlításképpen a gepárdok max. 80-130 km/órával sprintelnek, a fekete marlinról, avagy a sugarasúszójú halról, már inkább nem is teszünk említést.

A kígyók melyik testrészük segítségével szagolnak?

Helyes! Helytelen!

A csörgőkígyók farki csörgője ugyanabból az anyagból áll, mint melyik emberi testrészünk?

Helyes! Helytelen!

Az összes fajon megtalálható megkülönböztető jegy a farki csörgő, egy keratinból álló szerkezet a farok végén, ugyanazzal a fehérjével, amely az emberi körmöket alkotja.

Állatos kvíz: 10 állati jó kérdés a természet legjavából. Csak az igazi állatrajongók teljesítik hibátlanra!

Share your Results:

Jöhet a következő?