Általános KvízekKvízRetro kvízTesztTudáspróba

Zenei kvíz: 10 ikonikus magyar nóta dalszövegéből idéztünk. Felismered, hogy ki az előadó?

A soron következő kvízben klasszikus és mégolyannyira imádott dalszövegekből idézünk nektek. A feladat csak annyi lesz, hogy kitaláld egy pár sor alapján, hogy ki az előadó! Menni fog? Sok sikert és jó szórakozást hozzá!

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

retro nota kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

"Találkozás egy régi szerelemmel, Nem tudni mért, de mindig megható… Idővel mindent másképp lát az ember, De az, hogy szép volt, nem vitatható."

Helyes! Helytelen!

Kovács Kati: Találkozás egy régi szerelemmel.

„Hogyha tankönyv lennél, belőled tanulnék, Oldalaid többször végiglapoznám, Hogyha ital lennél, mindig részeg lennék, És ha szabadságharc, a vérem áldoznám, Veled akarok a pokol tüzén elégni”

Helyes! Helytelen!

Bikini: Veled akarok.

’Egyszer véget ér a lázas ifjúság, Egyszer elmúlnak a színes éjszakák, Egyszer véget ér az álom, egyszer véget ér a nyár, Ami elmúlt, soha nem jön vissza már.”

Helyes! Helytelen!

Máté Péter: Egyszer véget ér.

Hirdetés

„Volt egy fiú, árva fiú, nem szerette senki. Úgy érezte el szeretne, el szeretne menni.”

Helyes! Helytelen!

Cserháti Zsuzsa: Árva fiú.

„Ez most nem az én életem, Ez most nem az én két kezem, Ez most nem az én képem, nem az én hangom, nem az én gitárom, nem az én Napom, nem az én Holdam, nem is én vagyok, nem is én voltam, Nélküled én sem látszom a képen”

Helyes! Helytelen!

Zorán: Ahol jó volt.

„Magányosan állok egy sötét udvaron, Egy régi, ócska lámpa csendesen lobog, Sorra kidõlt padok közt lépkedek, Kevés a hely, ahova léphetek”

Helyes! Helytelen!

EDDA Blues: Elhagyom a várost.

Hirdetés

„Valami csillog a fejeden, Valami csillog, de leveszem, Valami piszkos üzenet, És az a legjobb, ha leveszed”

Helyes! Helytelen!

Republic: A legszebb csillag.

„Apám tudta a csillagok nevét, Anyám kötözte virágok sebét, Anyám szebb volt az apám szemében, Apám egy szó volt az anyám nevében”

Helyes! Helytelen!

Kovács Kati: Apák és anyák.

„Régi dal, sok régi emlék jár itt teveled, Régi dal, honnan jöttél el hozzám, Régi dal, őtőle hoztál mos üzenetet, Régi dal, még jól emlékszem rád”

Helyes! Helytelen!

Apostol: Te régi dal.

„Mama, kérlek, meséld el nekem, Hogy milyen volt az élet nélkülem! Gondoltál rám, mikor azt tervezted el, Hogy mi lesz majd, ha nagy leszel?”

Helyes! Helytelen!

Koncz Zsuzsa: Mama, kérlek.

Zenei kvíz: 10 ikonikus retró nóta dalszövegéből idéztünk. Felismered, hogy ki az előadó?

Share your Results:

Jöhet a következő?