Általános KvízekKvízSzórakoztatóTesztTudáspróba

Szórakoztató kvíz: 10 mókás sztori a nagyvilágból. Tényleg igazak vagy csak a bolondját járatjuk veled?

Ebben a kvízben a feladatod egyszerű lesz: el kell döntened, hogy az adott állítás valódi eseményeken alapul, vagy csupán a képzelet szüleménye. Készülj fel a meglepetésekre, és fedezd fel, mennyire jól ismered a valóság és a kitaláció határvidékét! Sok sikert és találd meg a tények valódi arcát!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

A szemed mindig látja az orrodat, de az agyad figyelmen kívül hagyja.

Helyes! Helytelen!

A tudósok ezt a jelenséget tudattalan szelektív figyelemnek nevezik. Az agy figyelmen kívül hagy bizonyos érzékszervi ingereket, hogy olyan dolgokra figyeljen, amelyeket fontosabbnak tart. Az orrunkat azonban mindig látjuk, ha rákoncentrálunk.

Japánban az íróasztalodnál elaludni egyáltalán nem ciki. Valójában a szorgalom és a kemény munka jelének tekintik.

Helyes! Helytelen!

Több egyedi szúnyogfaj van a világon, mint általános emlősfaj.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A Caesar salátát Julius Caesarról nevezték el.

Helyes! Helytelen!

A countryzene legendáját, Johnny Cash-t egyszer majdnem megölte egy bosszúvágyó strucc.

Helyes! Helytelen!

Cash egykor a Tennessee állambeli Hendersonville-ben lévő otthonában, egy 175 hektáros birtokon éldegélt egy egész állatsereggel együtt, köztük egy struccal, egy lámával, bivallyal, sőt még egy vaddisznóval is. 1981-ben azonban súlyosan megsérült, amikor a Waldo nevű strucc megtámadta. Szinte hihetetlen történet, de tényleg megtörtént: az állat egyenesen mellkason rúgta az énekest, aki a kórházban kötött ki, ugyanis eltört néhány bordája, és belső vérzése lett.

Dolly Parton egyszer elveszített egy Dolly Parton hasonmás versenyt.

Helyes! Helytelen!

Egyik nap Dolly Parton egy Los Angeles-i utazása során hallott egy Dolly Parton-hasonmás versenyről, amelyet egy helyi bárban rendeztek. Volt egy fura ötlete – nem lenne vicces lemenni oda, és maga is részt venni a versenyen? Így hát kapott ő is egy sorszámot és végigbillegett a színpadon a versenybírák előtt. Legnagyobb meglepetésére azonban ő kapta a legszerényebb tapsot.

Hirdetés

Egy férfi egyszer 60 felsőben és 9 farmerben jelent meg a repülőtéren, hogy elkerülje a poggyász díjat.

Helyes! Helytelen!

A szokatlan „alakú” férfira a kínai Guangzhou Baiyun repülőtér biztonsági szolgálata figyelt fel, amikor nehezen tudott átjutni a biztonsági kapun. Megkérték, hogy vetkőzzön le, hogy átvizsgálhassák, ez azonban komoly vállalkozásnak bizonyult. Miután rétegről rétegre kellett kihámoznia magát, a repülőtér biztonsági őrei meglepődtek, hogy egy vékony kenyai férfit találtak a ruhák alatt. Az utas elmagyarázta, hogy a poggyásza már így is túl nehéz volt, és mivel nem akarta kifizetni a többlet díjat, magára aggatta az összes ruháját.

Egy Hooters pincérlány egyszer beperelte az étteremláncot, mert megnyert egy sörversenyt, ám egy új Toyota helyett csak egy Yoda játékfigurát kapott.

Helyes! Helytelen!

Jodee Berry, a Hooters egykori pincérnője úgy gondolta, hogy egy életre szóló üzletben lesz része, amikor egy vadonatúj Toyotát ígértek neki, ha a legtöbb sört tudja eladni. Amikor azonban bekötötték a szemét, és bevezették az étterem melletti parkolóba, Berryt meglepetés érte. A várva várt autó helyett egy kis csomagot kapott, benne egy Yoda játékkal. A nő és az étterem vállalati tulajdonosa végül megegyezésre jutott a bíróságon: akkora pénzösszeget kapott, amiből olyan típusú Toyotát választhatott, amilyet csak akart.

A pöttyös mintázat látványa feldühíti a libákat.

Helyes! Helytelen!

A tehenek utálják a country zenét.

Helyes! Helytelen!

E fiziológiai reakció mögött az az elmélet áll, hogy a gyorsabb, ütemesebb zene növeli a tehenek stressz-szintjét, és a megnövekedett stressz bizonyítottan negatívan hat a tejtermelésre. Más tanulmányok kimutatták, hogy a tehenekkel való kiabálás és agresszív bánásmód szintén csökkentik a tejtermelést.

Szórakoztató kvíz: 10 mókás sztori a nagyvilágból. Szerinted tényleg igazak lehetnek vagy csak a bolondját járatjuk veled?

Share your Results:

Jöhet a következő?